Evet hocam ettim. aslında sorun koddan kaynaklı, şöyle anlatayım.
Kodu böyle yapınca o kırmızıya aldığım kısım boş olsa bile ekleme işlemi yapiyor, ama o komutu yukarıdaki arkadaşın
attığı kodlarla revize edince boş olmasına izin vermiyor.
Çözüm olarak borrowerid: 1 değerinde bir borrower ekledim, kırmızı alan içine aldığım kısma boş olarak ekleme yapılan her kitabın borrower id'sini 1'e yönlendirdim. Ama bu çözüm net bir yöntem değil günü kurtarıyor. Sorunun nedenini öğrenmek istiyorum, bir fikriniz var mi acaba
Kodlarınızı tam anlayamıyorum. Hata çıktısınıda görmediğim için bir şey söylemek zor. Ancak database de int olan bir alana string mi yüklemeye çalışıyorsunuz? Normalde db de null işaretlenen bir alana kodda hata vermez.Ama illa kontrol etcem diyorsanız if bloğunun şartına isnullorempty yada iswhitespace şartlarını ekleyin ve bu şartın içinde sql commandınızı yazıp null olması gereken alana standart birdeğer verin. Else bloğunda yine sql commandı yazıp bu sefer o alana formdan gelecek değeri verin.
Evet hocam ettim. aslında sorun koddan kaynaklı, şöyle anlatayım.
Kodu böyle yapınca o kırmızıya aldığım kısım boş olsa bile ekleme işlemi yapiyor, ama o komutu yukarıdaki arkadaşın
attığı kodlarla revize edince boş olmasına izin vermiyor.
Çözüm olarak borrowerid: 1 değerinde bir borrower ekledim, kırmızı alan içine aldığım kısma boş olarak ekleme yapılan her kitabın borrower id'sini 1'e yönlendirdim. Ama bu çözüm net bir yöntem değil günü kurtarıyor. Sorunun nedenini öğrenmek istiyorum, bir fikriniz var mi acaba
Hocam mesajları şimdi okudum. Yanlış anlamadıysam ilişkili tablolara insert atıyorsunuz.Bu durumda bu alanı boş bırakamazsınız. Hangi alanla ilişkilendireceğini bilmesi gerekiyor. Sürekli 1 yazarsanız hep 1 numaralı kayda bu dataları ilişkilendirirsiniz.