MuhammedEksi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim iki kredi kartım vardı. İkisinin de borcu vardı. Birinin ödemesi gelmemişti, birinin gelmişti. 90 TL
Ödemeden önce denediğimde krediye red verdi. Ödedikten sonra başvurduğum 2.000 için başvurmuştum, direk 4.000 verelim dediler. 90 TL için beklettiler.
Ekpara ve kredi kartında limit artışı yapmıyorlar ama.

yapıyorlar hocam. Ben de bir yıldan uzun süredir kredi kartını kullanıyorum. İnternet üzerindeki alışverişlerimde kullanmak için kredi kartı almıştım. Kredi kartı kullanmama sebebim maddi yönden açılıp saçılmamaktı. Bu nedenle zamanını hiç geçirmeden yatırıyordum ve enpara üzerinde bir miktar nakitim hep olmuştu. Geçen hafta kredi kartı limitinizi iki katına çıkarmak ister misiniz diye sordu. Talep bile etmezken aklıma soktular ve iyi çıkartın bari diye tıkladım, yaptılar.

Sanırım olay biraz ters işliyor. İhtiyacın yoksa bankalar para vermek için peşinden koşar. İhtiyacın varsa temkinli yaklaşır. Çoğu zaman vermez ya da yüksek faizle verir. Döviz kuru fazla dalgalanırken (6-7 civarında dolanırken) iş kurabilirim diye krediye başvurmuştum, vermemişlerdi. (denemek için başvurmuştum. Krediyi verseler bile kullanmayacaktım. O dönem kredi maliyetleri çok yüksekti)

Sonuç olarak; "Bankacı, hava güneşliyken size şemsiyesini veren, yağmur başladığı anda da geri alan arkadaşmızdır." diyebiliriz. Mark Twain