Abc_18 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendi tecrübelerime göre yaşadığım olayı anlatayım, ortalama bende senin gibiydi alacağımız ev 350 Bindi bizdede 175 bin civarı eş dost falan filan öyle toplandı, sonrasında faiz oranı daha yüksekti 175 çeksek yaklaşık 320 bin ödüyecektik fakat ben elimdekini 1 sene vadeli hesaba yatırdık (200 Bin olarak ) 1 yıl sonunda getirdiği vade farkı ile 1 yıllık kira ve diğer masraflar ödenmiş oldu geri dönüşü 30 küsür olması lazımdı. O geçen 1 yıldıda kazandıklarımızı veya kazanabildiklerimizi 260 civarı falan oldu sonra o evde 300 e düştü sağolsunlar. 40 bin eksikti, ve 40 binide eşden dosttan toparlayarak ödededik ve 5 yıl beklemedim tekrar faiz vermedim, ve gerçekten 1 yıl daha bekleyip birde böyle düşünün,

Karar sizin size yaşadığım tecrübeyi anlattım, umarım faydalı olmuştur. Allah yolunuzu açık etsin inşallah. Allah tüm insanlara yardım etsin.
Çok teşekkürler hocam paylaşımınız için tam bir deneyim örneği oldu saolasin

chnyrdkl adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Vadeli hesaba yatır hocam. Yıl sonu net kâr elde edersiniz
Piyasa zaten berbat
Kış ayını bekleyin şimdi almayın derim
Eyvallah kardeşim

Muhendisin adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir uzman görüşünü ileteyim. Burada herkez bilgilensin.
Gayrimenkul 'de 20-22 senede bir böyle köpüklü fiyatlar oluşur. Bu son dönem 2017 senesi idi.. Yani gayrimenkul artık önümüzdeki 18 sene boyunca Altın/Döviz/Banka Faizi gibi yatırım araçlarına göre daha az kazandıracak..
2019 sonuna kadar %5-15 arası düşüş devam edecek.
2020 'de düşüş olmasa da; herhangi bir yükseliş beklenmiyor. Dolaysıyla enflasyon oranında erime oluşuyor..
Enflasyon oranına karşı ilk atağı 2026 gibi yapar diyorlar.

10 sene önce sormuş olsaydın; kiralama.. ev al derdik..
Şimdi önümüzdeki 10 sene ev alma.. kirala... dönemi başladı..
Değerli görüşlerin için teşekkürler hocam sanırım kira devam edecek saolasin