Hocam benim aklıma takıldı sormak istiyorum, uygulamada neden admob reklamları kullanmıyorsunuz?
Guzel soru. Detaylı olarak açıklayayım;
Birincisi reklamlardan kazanç oldukça dusuk olur. Uygulama amerikada veya kanadada veya 1. sınıf ulkelerde meshur değil. Surekli hergun açılması/kullanılması gereken bir uygulama değil. Yukluyorlar ve duruyor. Silme oranları cok dusuk. Aktif kullanıcı sayısından bu belli zaten. Ha uygulama açılmadan tam ekran reklam açarsam bu Google ın reklam politikasına aykırı. 1000 kişiden 3 dolar bile kazansan bu oldukca dusuk bir miktar. 3 dolar için 1000 kişiye reklam gosterirsem o bana 3 dolar veya kazancı neyse ondan daha fazla gideri olur. Nedeni de şu, reklam ve app ilişkisi var. Reklamdan gelenler app i kurup satın alıyorlar. Sırf anında açılsın diye serverları bile o ulkelere cok yakın bir yerden aldım, lakin app acıldıgında reklam cıkıp kullanıcıları geciktirmek istemem. Satın alma oranı ulkeden ulkeye degisiyor. En fazla satıs oranı 5 kişide/1 ile bir ulke en dusuk satın alma oranı 11/1 ile baska bir ulkede. Yaklasık 6 ulkeye reklam cıkıyorum. Nedeni de en cok bu ulkeler kazandırıyor, zamanında gecen aylarda hemen hemen her ulkede reklam cıktım.