digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
degerli kardesim soyle bana. sana yaptigin isin parasini verirsem ve is tutarsa neden sana hisse vereyim?
senin vaktin olmayabilir. ama babasinin parasi ile yasayan genc ogrenci zehir gibi arkadaslar var. buar icin bir deneyim bir referans ve is tutarsa senin kazandigin paradan fazla vir gelir kapisi olur.
yani ticaret risktir. eger insanlar inandiklari bir startup gorurlerse ve calismak isterlerse bhnu yaparlar. ggoogle dan hisse alan masor bayanin hikayesini okumussundur. evde bos oturacagina bhisse kaesiligi ise girip bugun milyar dolarlik serveti olan masor bayan.
onemli olan fikirdir. eger fikrin tutacagina inaniyorsan ise girersin.
yok sen maas istiyorsan sana kimse hisse vermez. sen hep maas ya da freelance ucret alirsin ve isi tutan adamlara hizmet edersin.
benim kendi şirketim var zaten maaşlı eleman çalıştırıyorum. insanlar benden çok kazansın ben sevinirim onların adına. kimsenin parsında gözümüz yok çok şükür. ben hiç türkiyede baba parasıyla okuyup da zehir gibi kafası olan ve sonu belli olmayan bir işe günlerini verip iş tutunca benden çok kazanan birisini görmedim duymadım. masor bayan meselesi çok ütopik bir örnek. milyonda bir olabilecek bir örnek. ve böyle şeyler bizim ülkemizde olmaz. bir fikrin vardır güzel fikirdir ve bunu kafası zehir olan öğrenciye söylersin. eğer kafası harbiden zehirse gider kendisi yapar. zehir değilse üç gün bişeyler yapmaya çalışır sonra abi dersim var abi sınavım var deyip sallamaya başlar. hayal dünyasında yaşamayın gerçeklere dönün biraz. burası türkiye. o dedikleriniz silikon vadisinde bile zor olur.