Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o zaman siz beleşe iş yapacak adam arıyorsunuz. işi yapalım emeğinizi verin günlerinizi harcayın tutarsa hepimiz yeriz tutmazsa kimseye bişey yok. bu da parasız eleman çalıştırmaya çalışan insanların kullandığı yeni bir taktik galiba. konu önce gönüllülük amacıyla açıldı sonradan sözleşme hak hukuk sermayedarın hisse sahibi olmasına kadar geldi.

birincisi burası türkiye. burda öyle hadi millet toplanalım program yazalım falan filan gibi bir etkinlik olamaz. 5 kişi toplarsın arasından birisi çok zeki olduğunu sanıp çakallık yapmaya başlar tüm grup dağılır. bu her zaman böyledir. sağdan soldan topladığın insanlardan mutlaka birisi işleri bozar. eğer gerçekten ciddi birşeyler yapmak istiyorsanız bu ekibi kurmak için önce piyasanın biraz üstünde maaş ödersiniz. sonra iş tutunca bunlara hisse verirsiniz ve maaş ödemezsiniz. başka türlü olmaz. burası türkiye.
Degerli kardesim piyasanin uzerinde maas verdigim adamlara neden hisse vereyim? O zaman benim maasli elemanlarim olurlar ve proje benim malim olur. Proje tuttuktan sonra da piyasanin uzerindeki maasi bitirip piyasa ayarinda maas oderim)))
onemli olan tutana kadar projenin ucundan tutmak. proje tuttuktan sonra ben zaten eleman maaslarini dert etmem.
Turkiye piyasasi ile.ilgili tespitlerin dogru. Ama bir proje yoneticisi bu isi ayarlayabilir. Calismayan kaytaran projeden atilir. Kimseye maas vermeye gerek yok, herhangi bir startupi freelancerlara yaptirabilirim.ben. ve birinin becwremedigini kaytardigini anlayacak ve onun kodunu yazacak kadar piyasayi ve kodlamayi biliyorum.
Burada onemli olanigrebci olan ve hayatini kazanma derdi olmayan genc vir ekibi disipline etmek. Ve bir start up organize edebilmek.