Herkese merhaba. Sürekli alım yaptığım bir malzeme var ve sabit tedarikçim de var. Bir gün instagram'da o ürünün çok ucuz bir şekilde başka bir tedarikçi tarafından satışa sunulduğu bir sayfa gördüm. Hesabı çok güvenilir gelmedi, telefonla görüştüm ve deneme amaçlı ufak bir meblağ sipariş verdim. Gönderimi kişinin banka hesabına eft ile yaptım. Dediğim gibi çok güvenmedim ve giderse üzüleceğim bir para da değildi.
Daha öncesinde satıcının bir gönderisinde çalıştığı kargo firmasının bantını gördüm kolide ve o şehirdeki bütün kargo şubelerini aradım.Sonunda buldum. Gerçekten dediği gibi o ürünü satıyordu ve yoğun bir şekilde satış yapıyordu.( Kargo şubesiyle danışıklı dövüş yoktur inşallah )
3 gün içinde kargolanacağını söyleyen satıcı bir türlü kargoya vermedi ürünleri ve oyalama taktikleri yapmaya başladı.
Olay bundan sonra ilginçleşmeye başlıyor. Satıcı telefonunu kapattı ve açmıyor. Kargoyu aradım tekrar ve bana o şahsın 1 haftadır gelmediğini onlara da yüksek miktarda borcu olduğunu belirttiler.( Ürünü alırken kargo hiç sorun değil ben karşılarım diyordu Parasını vermedikten sonra ben de karşılarım kargoyu ) Satıcıya onlar da ulaşamıyorlar.

Yani büyük ihtimalle bu adam düzgün bir şekilde satış yaparken bir anda fikir değiştiriyor ve bir vurgun yapmayı planlayıp herkesi dolandırıyor.

Ben bu konuyu çok kafaya taktım. Ben de ticaret yapıyorum ve kimsenin 1 lirası haksız yere boğazımdan geçmemiştir. Bu yüzden bu davranışı bu haysiyetsizliği benim aklım almıyor. Bir insanın başkasının haram parasını alabilmesini aklım kaldıramıyor.
Ben verdiğim paranın peşinde değilim dediğim gibi önemsiz bir miktardı. Ama gerekirse o paranın 20 katını harcayıp bu adamı süründürmek niyetindeyim. Pazartesi günü de başlayacağım işlemlere. Bu adama dersini verme onu rezil rüsva etme yolunda fikirlerinizi lütfen yazmaktan çekinmeyin. İlk etapta aklıma sadece savcılığa başvurmak geliyor.

Daha önemlisi : Ben kendimden geçtim bu adam hala satış yapmaya devam ediyor. Başka bir hesaptan müşteri gibi konuştum ve hemen IBAN bilgilerini gonderdı. Yani bu adam hala sipariş alıyor ve insanları kandırıyor. Bunu nasıl engelleyebilirim? İnstagramında yorumları kapatmış. Olumsuz yorumları da silmiş sanırım bu işlemler sırasında. Ama 5 para etmez zekası yüzünden 1 yorumu unutmuş. Yorum adamın art niyetli olduğunu söylüyor

internette çeşitli yerlerde de 3-4 gün önce başlamış şikayet başlıkları.Benim 20-30 katım sipariş vermişler, sanırım fiyata kanıp. Ben buradan hala sipariş verip para gönderen insanlara nasıl yardımcı olabilirim. Bu adamın tezgahını nasıl yıkabilirim savcılık vs. uzun bir süreç yaşamadan en kısa yoldan bunu halletsem içim ferahlar.

Yaptıklarım: Bankacı bir arkadaşıma danıştım eft ile ilgili dolandırılma durumu olduğunu belirtmemi söyledi müşteri hizmetlerine. Aradım belirttim. 3-4 şikayet olursa hesabı incenip gerekli aksiyon alınabilirmiş. Bloke vs.

Benim mağduriyetin önemli değil. Bu adamın tezgahına dur demek lazım.

Not: Haklıyken haksız duruma düşmemek için satıcının herhangi bir bilgisini paylaşmadım. Özel hayat gizliliği vs olmasın diye.