Merhaba değerli arkadaşlarım, abilerim.
Avukat olan veya avukat tanıdığı olan var mı ?
Konu şu şekilde 2 senedir çalıştığım iş yerinden askerlik sebebiyle tazminatı alarak ayrıldım. Kanuna göre askerden dönen işçi tekrar aynı iş yerine girebiliyor(muş)
Ben de vakit kaybetmeden askerden döner dönmez aynı iş yerine başvurdum fakat geri almama nedenleri çok komikti (eski mağaza müdürüyle yaklaşık 1 sene önce aramızda geçen sözlü bir tartışma nedeniyle)
Mağazaya yeni gelen müdürün laubali tavırlarından ötürü(normalde askerden dönen personeli işe alıyoruz ama seni işe alamayız sen eski mevzudan ötürü 1-0 geridesin, kadro yok, bu mağazaya almam başka mağazaya karışmam vs) iyice sinir oldum ve tüm kanuni haklarımı kullanmaya karar verdim. Bu arada araştırdığım kadarıyla beni işe almadıkları takdirde 3 aylık maaşımı tazminat olarak ödemek durumundalarmış.
Fakat daha önceden adliyedir, davadır bu konularla alakam olmadığı için ne yapacağımı bilemiyorum. İnternette de her kafadan bir ses çıkıyor kafam karıştı doğrusu.
Sanırım arabulucular varmış ve hemen kafamıza göre dava açamıyormuşuz, önce arabulucular devreye giriyormuş.
Bilgisi olan yardımcı olursa çok sevinirim teşekkür ederim.