Merhaba,
Bende şuanda kilo verirken kas kütlemi arttırma hedefindeyim. Aynı zamanda sağlık ve beslenme koçluğu için eğitim alıyorum. Bitiremiyeceğim büyük ihtimalle iş yoğunluğum sebebiyle, belge bir sonraki seneye kalacak.
Elinizden geldiğince öğünleri zamanında tüketin. Birde nacizane tavsiyem herbalife kullanmamanız. Onun yerine sabah 1 yumurta, salatalık, domates, 3 zeytin ve bir bardak çay ile beslenin. Birde yapabiliyorsanız detoksta yapın.

Bir üst yorumta spor yapma diyen arkadaşı mümkünse engelleyin. Spor yapmanıza gerek yok diyen bir insan hayatınıza hiç birşey katmaz.
Spor yapmadan zayıflamayın sakın. Etrafımda spor yapmadan zayıflayan insanlar var. Hepsi biçimsiz, zayıf ve güçsüzler.

2.aydan sonra fullbody girmeye başlayabilirsiniz.
Ben sporumun 6. ayındayım şuanda kendi çıkardığım programla çalışıyorum.

1. Gün: Fullbody
2. Gün: Dinlenme
3. Gün: Kardio
4. Gün: Dinlenme
5. Gün: Fullbody
6. Gün: Kardio
7. Gün: Kol

** Dinlenme günlerini ben kendi off günüme göre ayarlamak durumundayım.
Siz 1 spor 1 dinlenme olarak yapın.

Ben haftada 5 gün antreman yapıyorum.
Bu arada fullbodylerde ve kol çalışmalarında 10 dk. bisiklet 10 dk. koşu bandına çıkıyorum antreman sonu.

Mümkünse tüm sporların sonunda ortalama 5-10 dakika yavaş tempo yürüyüş yapın.
Spor sonrası yağ yakımın devam edeceği için gerekli bir kapanış.
Birde ağırlık çalışmaları sonrasında esnetme hareketlerinide unutmayın.

Beslenme konusuna gelirsek eğer;
Telefonunuza muhakkak kalori hesaplayıcı yükleyin. Normal almanız gereken kalorinin -150/200 arası eksiğini alabilirsiniz. Lakin spor yapıyorsanız almanız gerekeni alın kafii.
Tabi benim gibi spor yapıyorsanız.

Sebze ağırlıklı besleniyorum, tavuk ve ton balık en yakın kankam
Süt ve süt ürünlerini yağsız ve laktosuz tüketin.

Kardio'yu 45'dkdan fazla yapmayın. Sadece yorulursunuz.

Sorularınız varsa buradan sorarsınız, herkes yararlanır belki.

edit:

Yukarda fitness mı boks mu diye sormuşsunuz.
Her ikiside. Yani aslında siz hangisini yapmak istiyorsunuz o önemli. Eğer kickboksu tam anlamıyla yapacaksanız, sadece kum torbası yumruklamaktan ibaret olmayacaksa sıkılmayacağınız için kickboks öneriyorum.
Spor yapmanın en güzel yanı vücudunuzda ki değişiklikler. Bu yaşına kadar obez yaşamış birinin zayıflaması ve artık vücudunda değişiklikler olması müthiş

Kol kaslarımı sıkıp sıkıp bakıyorum aptal aptal

Ben haftanın 5 günü sabah 09:00 - 11:30 arası spor salonda ter döküyorum

Unutmadan;

Yeşil çay -> 1 saat sonra filtre kahve