Spam yapmasınlarla spama odaklanmasınlar aynı şeyler değillerki, normal ve sağlam yolla ilerleyen en az bir siteleri olsun, bu sayede etkileyici makale ve gorsel tasarimi konularinda da kendilerini gelistirmis olurlar.
Spam yapip arkasina yaslanmış imajı veren kimseyi görmedim ben şimdiye kadar açıkcası, sürekli bir tedirginlik hakim genelinde, bunun bir örneğini yakin zamanda yaşanan toplu banlamalarda gordum. Yinede kişişel ve keyfi bir durum oldugu için kişinin kendine kalmış deyip geçiyorum.
Sonuç olarak spam yapana yapma demiyorum, en azindan bi nebzede olsa daha garantili ilerleyen bir sistemide temellerini atsalar iyi olur diyiyorum.
Bunda çok haklısınız. Çünkü spam yapan çoğu kimseyi demiyorum ama özellikle spamcı olanlar, her zaman her alanın spamıyla ilgilenenler, bu işte çok hırs yapıyorlar. Günlerini gecelerini heba ediyorlar, buna kesinlikle hoş bakmıyorum. Script yazdır, yabancı forumları araştır, teknik yürüt, taktik üret... Hayatı spam olanlar bu işte çok hırs yapıyor. Ama konu daha çok eğitim alarak ya da sağdan soldan forum konularından genel çerçeveyi öğrenerek girenleri kapsadığından (herhalde konu sahibi yılların spamcılarına neden özgün yapmıyorsunuz, daha çok kazanırsınız dememiştir

) ben de onlar açısından yorum yaptım. Adam (çoğu) emek vermeden, acemi görüklerim arasında en çok 50-100 site yaparak, doğru düzgün kelime araştırmadan, sistem düşünmeden giriyorlar, sonrasında da onların içinde 10-20-30 tane tutanları izleyerek gidiyorlar. Zaten konuyu geliştirme dertleri pek yok, sorun anında ne yapabileceklerini de bilmiyorlar, eğitimde ya da forumda ne verilmişse o kadar bilip uıyguluyorlar. Forumdaki pin to pin profili bu. Adsense'den yıllardır belki sadece birkaç ödeme alabilmiş, belki onu da alamamış kişiler her ay düzenli ödeme alan bir sistem yakaladılar. Şimdi bu insanlara onla uğraşma demek için aynı oranda başarı yakalayabileceği bir alternatiften bahsetmek lazım ki öyle bir şey yok; olsa zaten o yapılıyor olurdu.
Elbette yine tekrar ediyorum, bu geçici bir şey ve bu işi yapanların %99'u aslında spamcı değil, sistem çöktüğünde ortada kalacaklar. Bunun için kazandıklarıyla bir yandan düzgün siteler satın almalılar, düzgün işlere yatırım yapmalılar. Buradan kazndıklarına göre borçlanma yapmamalılar.