Bu 300-500-3bin-5binler hikayeden öte değil. Kimse ayda 5.000 kazanacağı sistemin kesin şeklini veremez. O site tutmuştur, adamın elinde aynı siteden bir ikincisi yoktur. İkincisi vardır üçüncüsü yoktur. Pin to pin ise ayı siteden yapabildiğin kadar demek, onlarca, yüzlerce, binlerce... Mesele bu kadar basit. Neden yapılıyor demek çok saçma olur. Burası webmaster forumu. İnsanlar webden para kazanmanın yollarını arıyor. En hızlı şekilde bu şekilde para kazanılması yaygın şu anda. Yapabiliyorsan, yeni siteler kuracak vaktin varsa, 100-200 site yapabiliyorsan, en kötüsünden hi,ç tutmasa yine günde birkaçyüz alıyorsun. Ha dersen ki bu arada sağlam yatırımlar yapın, tamam. Ama yok klardeşim özgün yap, az pin at, özgün içerik gir... Yahu bunlar tutma oranı yüksek olsa zaten herkes bunları yapardı; kolay tutmadığı ve çok zaman istediği için insanlar kolay kolay ona yönelmiyor. Kolay tuttuğu ve az emek istediğin için de pin to pin yürüyor şu anda. Senin günde 20 pin atacağın sürede adam 3 tane site kuruyor, bırakıyor, arkasına yaslanıyor, 2 hafta sonra tabeladan gelir takip ediyor. Her gün birkaç site kurduğunu düşün, 2 ay sonra 40-50 sitenin gelirini karnını kaşıya kaşıya takip ediyorsun, bir o kadar site de olgunlaşma sürecinde oluyor. Ha, bu arada hayatın devam ediyor kardeşim, hiçbir işinden geri kalmıyorsun sitelerle uğraşacağım diye. Pin to pin bundan dolayı yapılıyor. Geçici olduğu kesin, gittiği yere kadar.

Senli benli yazdım kimse üzerine almasın, ortaya yazıyorum.

---
Not: Her iki şekilde de çalışıyorum. Pin to pin de var, pinterest destekli niche sitelerim de.