Insanlar doguda sanki her yerde pkk varmis veya dagdakiler sehre inmis gibi düşünüyor.
Bende istanbulda yasiyordum ama memleketime yerlestim.
6 senedir gidip geliyordum bu yil yerlestim.
Buralar bildiginiz dusundugunuz gibi degil.
Gunluk gülistanlık istanbulda hayat nasil ilerliyorsa burada da öyle.
En tehlikeli uc noktalardanda gectim ama bir kere dahi pkk lilarin veya disardakilerin cevirmelerine takilmadim sahit olmadim gormedim fakat gorenler var.
Sandığınız gibi herkesi cevirmiyorlar, ali koymuyorlar rehin tutmuyorlar.
Benim istanbuldan dostum misafirim olmustu dugunume gelmeden oncesinde esiyle gelmisti.

Bunlari korkutmak icin yolda onlerini kestirecektim ama kiyamadim😁
Onlar da sizin gibi burada her 50 km de bir pkk cevirmesi var sanip yola cikmislar.
Urfadan sonra yusuf yusuf gelmisler.
Diyarbakira gelince esi iyice tedirgin olmus arabanin arkasindaki turk bayragini sokmusler filan olaylar olaylar.
Neyse bunlar geldi eee knk hani burada teroristler vardi cevirme yapiyorlardi diye ilk cumlesi buydu.
Sen iyimisin dedim burasi sehir koy degil dag basimi dedim kimin haddine.
Neyse 2.gun gezmeye goturdum Hasankeyf tarafina yolda donerken sanki heran onumuz kesilecekmis gibi bunlar tedirgin ve korkuyor.
Gelene kadar babasi kayinbabasiyla telefonda buralari konusuyorlar kayinbabasida korkutunca esi iyice korkuyor 😁
Verhasil mardine gittik orada korucu baslarinin evlerinde kaldik konusma surekli çevirmeler uzerinden devam edince adam o günler yillarr oncesinde kaldi diyip noktaladi.
Ayrica o korucular turkiye de ki ilk korucu mevzusunu baslatip orada faaliyet e gecenlerdi
Askeriyede ust rütbeli albay ve komutanlar mavi tikli hesaplar dedigim korucu baskanini instagramda da takip ediyor hala.

Bir gunde angebre ye goturdum onlari orasi dag yamac ve mesken gibi yer arka tarafi akarsu ve dik yamaclardan olusan piknik alani.

Yillar once akarsuya giden yol acikken bu yil dinamitle her yer patlatilmis ve oraya erisim kapatilmisti normalde akarsuyu gosterecektim fakat, orada yururken makap ayakkabi ve ust bulduk evet buralarda hala geziniyorlar ama yerlesik yerde degil dik yamaclardalar.

Angebire yi googledan arastirabilirsiniz..( bir cok olayin gectigi yerdir)

Doguda gezerken iciniz rahat olsun korkunuz olmasın.
Ben burali olmama ragmen diyarbakir gir cikista en az 6 kere gbt giriyorum sahsi aracim her seferinde didik aranirken bu guvenlik ortaminda o durumlari gormeniz imkansiz...