Geçen pazartesi doğu anadolu güneydoğu turuna çıkmıştım motorumla şu an erzincandayim. Sırasıyla samsun, amasya, tokat, çamlıbel üzerinden sivas vardım. Tcdd misafirhanesinde 40 TL kaldım. Sabah sivas malatya, elazig, bingöl ve gece muş vardım dap otel 70 TL konakladım. doguda olmak müthişti. Bingöl muhteşemdi. Muş sabah kalktım motorun yağ bakımı için tatvan fırat bisikletcilige gittim bitlis güroymak sabah kahvaltısı yaptım yerel halk çok ilgiliydi ikramlar elimi cebime attirmadilar. Tatvan bakımdan sonra siirt doğru yol aldım bitlis deresi mevkisi müthişti gerçekten doğal harikalar vardı izlemekten resim çekemedim yollar çift seritti. Siirt baykan konakladım. Yine yerel halk çay parası almadı. Bir karadenizli için iyi bir deneyimdi. Kürt vatandaşlarımız ile kaynaşmak güzeldi. Özelliklede karadenizli olarak siirt doğal güzellikleri dağlarda görev yapan askerlerimiz korna ve el sallayarak silvan üzerinde diyarbakıra yol aldım beni gören samsunlu oldumu duyunca çok şaşırdı on yardımıydım başıma bisi gelirmi diye burnum bile kanamadı. Halk misafirperver. Ilgili benim korku ve on yargılarım yoktu onlarda.

Diyarbakir Sur yakın dar kapı bir otel 80 TL kaldım. Diyarbakir hareketliydi. Aşırı güvenlik önlemleri zırhlı polis araçları vardı. Diyarbakir dikeni olan bir gül gibiydi. Güzeldi ama her an bisiler olacakmış gibiydi. Güvenlik güçleri ürkek ve temkinliydi. Kürtçe trafik tabelaları, türkçe ve kürtçe tabelalar. Bu bana ilginç geldi.

Dün sabah urfa gidecektim. Fakat sıcak hava beni etkiledi. Birecik gidemedim ve samsun geri dönmeye karar verdim iki seçeneğim vardı ergani yolu yada lice yoluydu lice genç lice genç yolunda yol çalışması vardı bende ergani üzerinden elazig geçtim yine bitlis deresi gibi ergani doğal güzellikleri ile beni benden alıp götürdü. Korkuyordum açıkçası pkk yolumu kesecek diye başıma bisi gelmedi. Askerimiz kilit noktalarda görevdeydi. Elazig baraj etrafından merkez vardım. Baraj gölü muhteşemdi.

Google maps baktım pertek üzerinden tunceli 80 km idi. Pulumur yolu pek kullanılmaz son olarak öğretmenimiz pkk tarafından şehit edilince tunceli yolu biraz riskli olmuştu. Elazig bim görevliye sordum bıyıklarından dolayı sorun yasicami söyledi berbere gidip bıyıklarını kestirdim üstümde nakit para bankaya yatırdım. Pertek feribot doğru yola çıktım. Engebeli yollardan pertek vardım sanki beşiktaş kadıköy geçiyor gibiydi.

Artık arabalar 62 plakaydi. Vapur 3 TL idi tunceli yol ayrımından devam edip duble yollardan geçtim dağlar vadiler korku korku sanki başka ülke gibiydi. Sonra 4 dağ komando geldim kontrol noktası geçtim askerimize selam söyledim. Tunceli merkez muhteşemdi bir cemevi geldim ve yardım şansına bağış yaptım. Görevlisi hoş geldiniz dedi dedim tunceli .aranım beni buraya getirdi ama pulumur girmicektim korkuyordum kadın korma bisey olmaz dedi bir cesaret geldi ve pulumur doğru yol aldım haberlere konu olan kutu deresi geldi. Insanlar yüzüyordu ben dışında herkes huzurluydu bana pulumur durma demişlerdi durmadım. Erzincan tunceli yol ayrımına geldim iyiki geldi. Ölmedim

On yargimi yıktım ve korkulan yolu geçtim.