BaskentYapim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
eminmisiniz? bana gönderilen e-postada gerekli açıklamalar zaten mevcut. orada teslimatın transit direk ve adrese teslim olarak belirtilmiştir? yani aracı bir kargo firmasından bahsedilmiyor. lakin bu gelecek ürün internette sipariş vs şeklinde değil. özel gönderimdir. sonuç olarak bir miktar ödemem gerekiyor. işte bende bu kargo ücretinin ne kadar olacağına dair bilgi sahibi olmak istiyorum.
Sürekli olarak yurtdışından yarış arabam için parça siparişi getiriyorum. ups, dhl gibi kargo şirketleri kapıya kadar teslim ediyor, öncesinde sizden ödeme dekontu ve fatura çıktısını istiyorlar. sonrasında tekrar telefon açarak vergi tutarı bu kadar, parayı hazırlayın yarın adresinize teslim edilecek şeklinde ilerliyor bu iki firma için.

diğer kargo firmaları ise ürünü gümrüğe teslim eder, ürün kutusundan cıkartılır incelenir sonra adresinize mektup gelir, bulunduğunuz ilin gümrügüne davet edilirsiniz ödeme dekontu ve fatura ile.

ürünü kullanım amacını gümrük memuruna anlatırsınız onay verirse %20 vergisini ödersiniz geçersiniz.

Yurtdışından 2. EL Ürün Getirmek YASAK
Hediye VB Durumlar nasıl bilmiyorum.