Messi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben şimdi sana olayı net bir şekilde anlatayım. Adword toolsta yüksek gördüğün şey reklam veren rekabetidir. Yüksek ise o kelimeye çok kişi reklam veriyordur ve dolayısıyla TBMsi yüksektir. Teoride Diyelim ki r10 nasıl üye olunur kelimesi yüksek yani reklam verenler buna reklam veriyor. Google aramasında bu aramayı yapıp sitene giren kişi sitende ilgili reklam çıkıp tıklarsa yüksek tbmden para kazanırsın, tık ücretini alırsın. Amaaaaa pratikte şöyle bir ince fark var. Siten sağlık sitesi ise 1tane r10 nasıl üye olunur makalesi ile r10 nasıl üye olunur aramasında 1. sıraya gelemeyeceğin için bu tık ücretini alamazsın Çünkü sıralamada çıkmazsın. Dolayısıyla hep aynı konularda yazı yazmak yazılarını güçlendirir, o dalda siteni güçlendirir. Farklı konu yazarak o sıralamada iyi bir yere gelemezsin. Zten TBM verdiğin örnekte o konu atıyorum r10a nasıl üye olunur konusunda çok kişi zaten daha önceden yazı yazmıştır. Net bir şekilde anlattığımı düşünüyorum.

Bu arada yok düşük tbm yönelip yüksek tbm kelime seçersen kelime para vermezmiş vs bu safsatalara inanma. Sistem şöyle işler. Önemli olan hangi kelimeden sitene ziyaretçi geldiğidir. Mesela adam r10 nasıl üye olunur kelimesine reklam veren olarak tam eşleşmeli olarak reklam vermiştir. Kısacası bu kelimeleri sırası değişmeyecek şekilde araya hiç bir kelime gelmeden arama yapıldığında o reklam verenin reklamı çıkar zaten o reklam veren sadece bu kelimeden gelen hite ihtiyacı vardır, doğal olarak yüksek tbm vermek zorundadır. O tbmye sahip kelimede arama sonucunda ilk ziyaret edilen sitede reklama tıklanırsa sen yüksek tbmyi kaparsın.
Asıl olay 1. sırada olmak! Reklam veren geniş sıralı ve tam eşleşme reklam seçeneklerinden verebilir.

Mesela r10 nasıl üye olunur aramasına 10 tl verirken
Geniş eşleşmeli bir reklam vermiştir, dolayısıyla r10 webmaster sitesi aramasında da adamın reklamı çıkar senin sitene farklı bir konu ile girebilir ama bu kez 10 kuruş alabilirsin.

Para kazanmak için önce site rekabeti yani o kelimede yayın yapan rakiplerinin az olması gerekli. Sonrasında yüksek hit ve en önemlisi Adwords toolda yüksek olan kelimeleri seçmelisin.
Benim özellikle yabancı birçok sitem var. 1 türkçe hobi amaçla kurulmuş sitemde 7 yazı var. günlük hiti 500 1 tıka 35 40 tl alıyorum ve site Türkçe sektörü söylemeyeceğim.

İşi bildikten sonra az içerikle bile çok iyi para kaldırabilirsin ama Seo konusunda geçekten bilgi sahibi olman gerekiyor.

10 senedir sitelerle ilgileniyorum Yurtdışında eğitimle katıldım. Özellikle bu iş için bol bol yabancı kaynak oku. R10'da birinin nikinde SEO gördünmü kaç. Gerçekten işi bilmeyen insanlar çok. Tamamen sallamasyon fikir paylaşan 2 kelimeyi bir araya getiremeyen insanlar dolu. Bunların amacı paket satsın sana çöp link satsın. latent semantic indexing nedir desen bön bön bakarlar hiçbiri İngilizce bilmiyordur.

Sorun olursa yine cevaplarım özel mesaj atabilirsin.
Normalde mesaj atmam ama özellikle Seocu geçinen ve insanları yanlış yönlendiren insanlara uyuz oluyorum.

Yanlış bilgi. Önemli olan siteler arasında rekabettir. Rekabet az olmakla birlikte bir kelimenin TBMsi yüksek olabilir aynı zamanda yüksek aranmaya sahip de olabilir.

Tamamen hatalı bilgi.

Bu cümle anlatım bozukluğundan anlaşılmıyor.

Çok ama çok yanlış bir yanıt.
Çok teşekkür ederim sadece aklıma geldi soriyim dedim istediğim bilgiyi sizden aldım