2 gün önce Ankara'daki özel bir hastanenin web sitesini yönetmek için müdür tarafından çağırıldım. Müdür ile biraz web sitesi hakkında konuştuk. Sonraki gün, hastanenin idari işlerden sorumlu kişisi ile görüşmeye çağırıldım. Yetkili bayan bana sadece web sitesi ve seo değil, hastanenin neredeyse bütün bilişim ve teknik işleri, sosyal medya adwors vs. işler ile ilgilenmem gerektiğini de söyledi. Yani benden istenilenler: Web sitesinin tasarımında düzenlemeler, içerik editörlüğü, seo, sosyal medya danışmanlığı, adwords danışmanlığı, hastanedeki onlarca bilgisayarın arıza takibi, afiş tasarımı vs. işlerden sorumlu olduğumu ve bütün bu işleri profesyonel bir şekilde yapabilmem istenildi. Tüm bunlar için önerdikleri fiyat ise sadece ASGARİ ÜCRET (2020 TL).
Diyeceğim o ki, çoğu firma(hepsi değil) dürtecek adam arıyor. Her işi yapsın, her şeyden anlasın ama düşük ücret verelim mantığı ile eleman alıyorlar. Ha birde onun vakti olsaymış, bütün bu işleri aslında kendisi de ÖĞRENİP yaparmış. Özel firmalardaki bu kafa ve çalışanları yaklaşımı değişmediği sürece devlet kurumlarına torpil ile alımlar devam edecektir. Askeri birliklere sırf maaşı için uzman çavuş, astsubay ve teğmen olarak başvuru yapanları sayısı artacaktır. Ulan tek istediğimiz; Anladığımız işi layıkıyla yapmak ve hakkımızı almak.