Yani herkes oturduğu binanın varsa bahçesinde varsa terasında hak sahibidir, dilediği zaman kullanabilir. Garajda bu şekilde eğer ihtiyacı varsa kullanabilir, yani bir aracı yoksa niye direkt kiraya vermek düşünülüyor? Kendi garajı olabilir istediği zaman kullanabilecekse sorun yok bence. Herkes bahçesini terasını kullanandan hakkı kadar kira almaya kalktı mı vay bu insanımızın haline. Oradan 50-100 lira almayıverir ama o komşunun bir iyiliği dokunur ya da sizi kazadan beladan korur, böyle konular görünce çok şaşırıyorum ve üzülüyorum.
Ben olsam şuan kullanmıyorum kullanabilirsiniz ancak ihtiyacım olduğunda size haber veririm derdim.
Hocam mevzuyu nerelere getirmişsiniz. Konuyu detaylandırmaya kalksak açtığımız konu roman olur. Bu bina ilk yapıldığı zaman extra garaj için bedel istendiğinde kimse yanaşmamış. Hatta herkese ileride araçlar için garaj yerinin gerekliliği hususunda toplantı yapılmış. Ona göre projelendirilmiş. Aşağıda da 4 araçlık 2 bölmeli bir alan oluşturulmuş. Bunun bir alanı yani 2 araçlık kısmı zaten bu konuyu açmama sebep olanlara ait. VE BİR TARAFINI DA KARŞI DAİREYE ÜCRETSİZ, HAYRINA ZATEN KULLANDIRTIYORLAR..
Lakin 2. araç için olan kısmı arabaları olmadığı için kullanmıyorlardı. Daireden biri de talip oldu..
Ve yanıldığınız bir nokta daha var, teras ve bahçe bu tür alanlarda evet ortak yaşam alanındaki mülk sahiplerine aittir lakin garaj o şekilde değil! 10 daire var 4 garaj yeri var ilk kim gelirse o mu kullanacak

Garaj mülk sahiplerine aittir ve tapuda da özellikle belirtilir, kimsenin orda bir hakkı yoktur. Hatta apartman altlarındaki kiler dahi tapuda ayrı geçer ve mülk sahibinden izinsiz kimse kullanamaz. Kişinin kendi mülkünde istediği gibi tasarrufu olmasını da kınamanız ilginç, ister hayrına verir ister mini bir gelirle ufak giderlerini karşılar. Alan memnun olur kiralayan memnun olur. Karşılıklı rıza var sonuçta. "Neden hayır işlemedin, tüh sana para alıyorsun demek" gibi absürt bir durum çıkıyor ortaya.
Ayda 100 Tl'den verse 1200 TL, hem bir senelik aidatını karşılar hem de +600 TL nakit elde etmiş olur (Senelik aidat ayda 50 TL'den 600 TL).. Bu ekonomik şartlarda öyle dediğiniz gibi minik bir mesele değil yani

Selametle