Merhaba hocam,
Ülkemiz de yazılımcıyı memnun edecek bir maaş sistemi yok, bunun üzerinde bende çok düşündüm, çünkü ilerde şirket kurmayı düşünüyorum
Öncelikle profesyonel bir yazılımcıyı maaş ile işe bağlıyamasınız. adam 8-5 çalışmıyor çünkü ve patronlu bir ortamda çalışan adamda geri kalmış ve gelişemeyen bir yazılımcıdır. en azından benim piyasada gördüğüm ve tanıdıklarım bu şekilde...
Neyse ben kendi sistemimden bahseseyim belki firmaların işinide görür

Biz otomasyon ve bot sistemleri yazıyoruz yaptıgımız işlerin %80'i otomasyon ve randevu sistemleri şeklinde
destek ekibi olarak işe alacağım yazılımcıya min 2k max 4k veririm + yapılan işin % cinsinden prim sağlarım bu şekilde yazılımcıdan en iyi verimi alabilirim
Full stack yazılımcı min 5k max 10k + işin gelir tutarından % cinsinden prim , geliştirdiği yazılımlar için yıllık işletiliyorsa anlaşma sağlanan %hisse
çalışma saati yazılımcıya bağlı, ister ofis ister evde fark etmez, proje için kurulan algoritma ve çalışma planına uygun çalışmalı yani işini stabil ve zamanında yapmalı aksi halde ilişki kesilmeli (yani kovulmalı

)
full stack tahminim bir şirketen ortalama 15k ile 50k arasında bir maaş alabilir bu artık firmanın yapacagı projelerin büyükliğüne ve tutmasına bağlı...
jr. mid. diye sınıflandıracağımzı başlangıç ve ota düzeydeki yazılımcılar destek ekibinde çalıştırılabilir bunu php için belirtebilirim