Bir e-ticaret projem var. Niş bir konuda özel baskılı tişört, kupa, saat, çanta vesaire satışını yapmayı ve ürün başına 5-15 TL arası bir kazanç elde etmeyi planlıyorum. Ürünleri kendim tisho.com gibi siteler üzerinden tasarlayıp, açacağım site üzerinden aracı konumunda bulunacağım. Kullanıcı sözleşmesinde de, ürünlerin hangi sitelerden tasarlandığını kullanıcılara belirteceğim elbette. Sitemde ödeme yöntemi olarak yalnızca havale ve EFT bulunmasının, güvenilmez bir portre çizebileceği düşüncesiyle, İyzico ve PayTR gibi ödeme sistemlerine üye oldum ve ikisinin ve Vergi Levhası'nı şart koştuğunu gördüm.

Şimdi benim bir şahıs şirketim veya bir başka şirketim yok. Zaten söylediğim gibi, ürün başına 5-15 TL arası para kazanma durumum var. Ve elbette, bir KESİNLİK SÖZ KONUSU DEĞİL. Sitede belki de 1 yıl boyunca totalde 5-6 ürün satılma ihtimali bile söz konusu.

Hal böyleyken, ortalama 700 TL şahıs şirketi kurma ücreti, daha sonra da ortalama 1000 TL devlete vergi, bir de bunun üzerine HER ÜRÜN İÇİN yüzde 18 KDV verme durumum olduğunu gördüm.

Yahu ben zaten aylık 1000 TL kazanamayacağım ki bu işten?

Diyelim ki, Vergi Levhası olmadan bu sistemi açtım, bu kez de devletimiz CEZA yazıyormuş 20.000 TL oranlarına varan.

Nasıl olacak bu iş? Neden böyle yahu, bu ülkede deneysel minicik bir girişim için, parça başına 5 TL kazanmayı uman bir proje için BÖYLE HARD CORE VERGİLER nasıl olacak?

Bazı sitelerde 25-29 yaş arası kişilerin bazı şeylerden muaf oldukları yazıyor ama bu bilginin kesinliğini de doğrulayamadım.

Çok üzgünüm. Nasıl yapabilirim dostlar?