İşin açıkcası oluyor. Şuan yine 1,50 tlden bir arkadaş ile çalışıyoruz, hatta kendisini de etiketleyim
@icerikrehberi; bir kaç haftadır çalışıyoruz. Diğer makaleciler de iyidi bazılarının ortalaması düşüktü mesela arkadaş ile çalıştıktan sonra farkettim ki makaleler tamamen araştırılıp yazılıyor. Fiyattan daha ziyade işini sevmesi buna göre yapması lazım...
En basit kendi sektörümden bahsedeyim, ben bir firmanın seosunu yaptım 1 yıl boyunca kelimelerin hepsi ( 35-40) ilk 3-5 arasındaydı. Sonra biz orada patronun oğlu ile sorun yaşadığımız için beni çıkardılar başkasını aldılar, ben 2500 tlye çalışırken hem de sabit eleman olarak, diğer adam freelancer anlaşmış ve 3500+kdv diye. 3 ay sonra beni tekrar aradılar anlaşamadıklarını söylediler bende çalışmayacağımı belirttim. Siteye de baktım kelimeleri geçtim, site spama girmekten kıl payı kurtarmış...
Her şeyi fiyatlar değil, insanların kalitesi belirler.
Hocam biz bir içerik hazırlarken ortalama 30-60 dakika aralığında zaman harcıyoruz. Bu süreç konunun araştırılması, yazının hazırlanması ve gerekli kontrollerinin sağlanması gibi birçok adımdan oluşuyor. Bunca emeğin karşılığı olarak 1,5 TL gerçekten düşük bir ücret. Bugün en düşük fiyatlandırma 2 TL olması gerekirken diğer bir taraftan 1,5 TL taban fiyat uygulaması olduğuna şükretmemiz gerekiyor. Çünkü bugün 1 TL'ye hala makale yazıldığını düşünmek dahi istemiyorum. Bu konuda söylenecek çok şey var ama malum saat geç oldu. Özetle söylemek istediğim şey kaliteli bir hizmet almak istiyorsanız kesenin ağzını açmanız gerekiyor. Elbette sizin örneğinizdeki gibi istisnalar olabilir ancak tahminimce arkadaşımızın bu fiyat politikasını izlemesinin nedeni forumda yeni olduğundan pazar arayışı içerisinde olması.
Son olarak "Her şeyi fiyatlar değil, insanların kalitesi belirler." sözünüzü istinaden öncelikle bu hiç hoş bir cümle değil. Eğer burada bana veya benimle aynı görüşü savunan arkadaşlara bir gönderme varsa ciddi sonuçlar doğurabilir. Biz verdiğimiz emeğin ve tecrübelerimizin karşılığında hakkımız olan ücreti almak istiyoruz. Dediğim gibi istisnalar olabilir ancak onların da durumu pazar arayışı içerisinde olmaları, iş olmaması veya yeni yazar olmasından kaynaklanabilir...