Aracın motorına göre taktıracağınız lpg türü değişiyor. Fiyatlar ona göre değişiyor. Şu videoya bi göz atabilirsiniz.
https://www.youtube.com/watch?v=b7MQBWup2VY
Afr ayarı düzgün yapılan bir araçta lpgde çekiş kaybı olmaz. Saçma sapan yerlerde montaj yaptırmayın yeterki. Tesisat döşüyorum diye arabayı canlı bombaya çeviriyorlar. Taktırırken 300-500 fazla verip işini düzgün yapan bir yere yaptırırsanız uzun vadede faydasını görürsünüz. Aracımı aldıktan sonra lpg sistemim bozuldu. Üzerinde eski ve saçma sapan bi tesisat varmış. O değişme aşamasında bir ay kadar benzinli kullandım. Haftada ortalama 100 liralık benzin harcamaya başladım. Lpg tesisatımı değiştirdim ve 2 haftada 100 liralık gaz harcıyorum şuan. Ankara şehir içinde 450 km yol yapıyorum 1 depo ile. Çekiş kaybı diye birşey yok.
Eğer yılda 8bin km üzeri yol yapıyorsanız lpg kendisini kurtarıyor diyorlar. Bence doğru. Kendi hesabımla 8 bin km yolda ortalama 1750 tl lpg yada 3500 tl benzin yakıyorum. Ben tesisatımı tank ve regülatör hariç 1300 tl'ye değiştirdim ve 1 yılda yaklaşık 14 bin km yol yaptım. Bu hesapla bile ben kârda gözüküyorum.