Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Takip
emlakçı mıyız usta

hibravez adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam yüksek komisyon çekmedikçe ev sahibi veya alan kişi sizden kaçırmaz daireyi. Biz bi daire almak için emlakçıya gittik götürdü bizi bir daireye beğendik ettik 210 bin çekti sonra merak ettik asıl fiyatını komşulardan sahibinin numarasını rica ettik çaktırmadan ertesi gün konuştuk sahibiyle 186 bine veririm dedi. Buyur burdan yak. Yani düşük komisyonla işi bağlarsanız vazgeçilmez olursunuz ama böyle bahsettiğim emlakçılar gibi uçuk fiyatlar çekerseniz elbette kimse dairesini vermez kişisel anlamayın sakın. En azından kendinizi piyasaya ispatlayana kadar düşük komisyonla çalışmalısınız ki başarılı olasınız (sattığınız veya kiraladığınız dairenin sahipleri sizi başkalarına da önerebilsin)
Hocam biz ev sahiplerinden prensip olarak komisyon almıyoruz zaten ama ofisin aylık 5-6 K ölüsünde masrafı var. ayda 1 daire ancak satılıyor ve yüzde olarak ofis sahibiyle pay ediliyor. Bunun yanıda ayda en az 10 defa müşteri götür getir yakıt parası bana ait ve mesaiyi yedirtiyorlar gün içi diğer müşteriye ulaşamıyorum. O yüzden alıcıdan komisyon alıyoruz onda da şöyle bir durum var ev sahibinin istediği fiyatın altına çektirip öyle satış yapmaya çalışıyoruz arada sadece biz değil alıcı da kazanmış oluyor.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sahibinden com da bir ilan olduğu zaman hemen arayıp evinizi biz satalım, tabela asalım diye arıyor emlakçılar. Geçenlerde ilan loydum ev satmak için en az 10 emlakçı aradı biz satalım diye. bunu deneyebilirsin.
hocam zaten heryer emlakçı ve herkes mesaj atıyor bana beyin fırtınası lazım onlardan farklı bişey yapmam lazım