GrafikLab adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gelip burada boşuna eğitim sistemini eleştirenler olacak. Tam puan alan nasıl alıyor? Çalışan hak ettiğini alır.
Mesele teker teker öğrencilerin performansı değil. Toplumun bir parçası olarak tüm öğrencilerin yani aslında geleceğin bilgi seviyesi. Mesele üniversiteye girip girememeleri de değil bana kalırsa. Bu paylaşılan temel yeterlilik sınavına ait veriler. Yani en temel sorular. Bu soruların arasında 4 işlem soruları dahi var. Böyle bir sınavdan çıkan ortalamanın böyle olması aslında ülkenin halkı eğitme konusunda pek başarılı olmadığını gösteriyor. Bunun sebebi bence eğitimin temel hak olmasının sadece sözde kalması. Eğitim git gide özelleştiriliyor. Dershaneler, temel liseler, kolejler... açılıyor. Hatta bizim eğitim bakanımızın dahi özel okulu var (Özel Maya Okulları). Maalesef özel okul sahibi birinin eğitim bakanı olduğu ülkede eğitim sisteminin kötüleşmesi kaçınılmaz. Kendi özel okuluna daha çok öğrencinin gelmesi için eğitim sisteminin kötüleşmesi, kalitesizleşmesi gerekiyor ki insanlar özel okula gitsin. Veya 60-70 yaşında öğretmenler emekli edilmesin ki özel okullarda uzun saatler güvencesiz çalışacak öğretmenler bulunabilsin.