İkisi çok farklı meslekler. Öncelikle kişiliğin neye uygun onu bilmen gerekiyor.
Eğer maddi olanaklar yoksa özelde okumak hep risk. Kafanda ya okul uzarsa da para vermek zorunda kalırsam diye düşüneceksin. Bu düşünceyle de üniversitenin ve hayatın sosyal yönünü keşfedemeyecek, istediğin gibi gezip tozamayacaksın.
Bir de Adana'da ikamet ediyor ve sürekli orada yaşadıysan neden tekrar Adana'da okumak istiyorsun? Üniversiteyi bence farklı ilde okumak lazım. Sorumluluk almayı daha iyi becerirsin.
Yaş da 21 olmuş. Bölümü sevmezsem bırakır tekrar hazırlanırım dersen yıl kaybın artacak. Elbette sevmediğin bir meslek olursa bırakman gerekir ama 18-19 yaşında üniversiteye başlayan birine göre eksin olacağı için yazıyorum.
Ben de 22 yaşında baslamistim üniversiteye. Öğretmenlik bitirdim, sonra hukuk hayalim oldugu için açıktan adalet okudum, DGS ile özel geliyordu okumadım. En sonunda da mühendislik tamamlama yaptım. 3 üniversite bitirmiş oldum. Bu tecrübeler ışığında da gozlemlediklerimi az çok aktarmaya çalıştım. Yine sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım.
Hocam maddiyatta sıkıntı tabii ki özel üniversitede. Yani ailemin de maddi durumu çok iyi değil, makale falan yazıp kendimi gecindireyim desem de özellikle çağ hukuk okursam muhtemelen çok az boş vaktim olacak. Şehir dışı deneyimlemek elbette ki çok güzel olur ama zaten bu sıralamaya Ankara İstanbul izmir Eskişehir gelmiyor, e bu şehirlerden sonra da Adana geliyor üniversite olarak. Çağ üniversitesi de diğer özel üniversitelere nazaran daha köklü ve gelişmiş gibi duruyor zaten.