melih0629 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayatın bizler için neler hazırladığını asla bilemeyiz. Çok zengin ailelerin çocukları bir anda yoklukla yüzleşebilir, çok fakir bir çocuk bir anda zengin birine dönüşebilir. Buna kader de, talih de ne dersen de!
Öncelikle sana tavsiyem günlük işler bakman. Yemek ve yol parası veren, yevmiye ile çalışılan yerler en uygun olanı. Kız arkadaşına bence hemen gerçekleri anlat. Bu seni çok rahatlatacak ve gerçek anlamda özünü bulmanı sağlayacak bir konu. Bir an önce askere git. Bundan sonrasında kimseyle maddi olarak bir ilişki içine girme bence. Aile, eş, dost, sevgili dahi olsa kendini tam anlamıyla toparlayana kadar. Ortak ev bak. Makale işleri yapabilirsen denemeni tavsiye derim. Bundan 5 sene sonra çok daha iyi bir gelecek seni bekliyor olabilir. Buna kimse evet ya da asla olamaz diyemez! Bu nedenle umutsuzluğunu bir kenara bırak. Belki darülacize ya da çocuk esirgeme kurumuna belki de onkoloji hastanesi çocuk bölümüne bir ziyaret yap. Yaşama bakış açının nasıl değişeceğine inan kendin bile inanamayacaksın...

Belki yaşça küçüğüm ama insanların hayatlarını gözlemlerim bu nedenle de çok şey çıkartırım. çok sıkılırsan da özelden yaz... Allaha emanet ol
Bu kadar yaşantıdan sonra gerçeklerle yüzleşmeye korkuyorum zaten bir tek beni düşünen kız arkadaşım var söyledigim yalanlar yüzünden oda beni bırakırsa bütün yaşama hevesim kaçar. Diger konuya gelirsek yanımda manevi olarak biri bana destek olsaydı ailem babam kardeşim veya başka biri olsaydı ozaman maddi sorunları aşmak için mücadele edebilirdim ama kendimi amaçsız hissediyorum yorgun hissediyorum sürekli sorunlar beni buluyor ama yapacagım herşey ters gidiyor diye yapmak istemiyorum

samsunweb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi geçer bu günler, doğruların kaderi yalnızlık filan demem gerekiyor ama malesef öyle değil. Gerçek şu ki hatalısın. 22 yaşındasın, yeni mezunsun, doğal olarak iş de yok ve ailen zengin değil. Ama sen kız arkadaşınla ciddi düşünüyorsun. Hem de yalan söylüyorsun mesleğinle ilgili. Muhtemelen paran var gibi göstermek için gereksiz harcamalar yapıyorsun buluşmalarda. Annenin kredi kartından para çekip gönderdiğinden haberi var mı? yoktur kesinlikle. ona durumunu net bir şekilde anlattın mı? anlatmamışsındır. Böyle kaçarak, yalanlar söyleyerek daha dibe batarsın. Peki kredi kartını ödeyemeyince ne olacak. Apartta niye kalıyorsun. o da bence başka bir mevzu. Git ailenin yanına bir köşeye kıvrıl. Neden sen, çünkü gururlusun. Gittim konfeksiyonda çıraklık yaptım ben 20 yaşımda.
Evet dogru ama başka çarem olmadıgı için yapıyorum bunları. Anneme kredi kartından çektim desem kabul edermiydi. etmezdi. Durumu net şekilde aileme anlatsam bana faydası olacakmı. Olmayacak. Eve gidip kıvrılayımmı hocam Benm ailem diyarbakırda ve orada iş bulma olanagı sıfır ya da köle gibi çalıştırırlar ssk bile olmadan gece yarısına kadar mesai yaptırıp çalıştırırlar verecekleri parada max 800-1000tl. İşte bu yüzden bazı şeyleri mecbur yapmam lazım başka çarem yok