Merhaba,
Sanal sunucu üzerine kurabileceğiniz ücretsiz panaller ile sitelerinizi host edebilirsiniz tabiki bu limit sınırsız vs değil.
Sunucu özelliğinize bağlıdır.
Hocam peki diyelim ki sanal sunucuyu aldım, buna istediğimi yapmakta serbest miyim, legal şeyler, örneğin nodejs desteklemesi için node kurmak yada o dediğimiz ücretsiz panelleri kurmak vs.
VPS sunucular paylaşımlıdır,kaynağı sunucudaki diğer müşteriler ile ortak kullanırsınız.
VDS sunucular tamamen size özel ayrılmış kaynaklardan oluşur,paylaşımsızdır.
Kullandığınız web hosting kaynak tüketmiyorsa,vds geçip ekstra maliyet oluşturmanızı tavsiye etmem.
Site sayınız az ise ücretsiz hosting kontrol panellerini kullanabilirsiniz,vds satın alacağınız firma size bu konuda ücretsiz kurulum ve ayarlama desteği verecektir muhtemelen.
VDS sunucular elbetteki,web hosting hesaplarından daha verimlidir.
Hocam o halde vds alacağımı düşünmüyorum, dediğiniz gibi o masrafa gerek yok henüz.
Ama vps almak isterim bu şartlarda, vps'de de vds deki aynı şeyleri yapabilir miyiz? vps'imizde yaptığımız yanlış bir şey (panel kurmaya çalışırken mahvetmek yada nodejs vs kurmak) diğer paylaşımlı sunuculara zarar verir mi?
VPS'le en son haşır neşirliğim yıllar önce mt2 vps aldığım zamanlarda vardı, onda da putty vs vardı çok bir şey hatırlamıyorum.
Onun gibi bir şey mi? örneğin vps'i aldıktan sonra sadece host yapmak değil istersem sunucuya falan da çevirebilirim değil mi? Ama o zaman da sabit IP problem olur sanırım...
Bu sunucu/hosting olayları hakkında okumalı izlemeli bilgiler almak için ne aratmalıyım hocam? kaynak var mı acaba?