Hocam kalp konusunda şu son 1 yıldır acayip takıntılı biri oldum. Belki 4 kere kardiyolojiye gittim. Öncelikle hafife alınmayacak bir organ olduğu için risk olduğunu düşüneceğiniz her seviyede doktora başvurmanız gerekli. Buradan alacağınız bilgiler geçersiz. Hala ağrınız devam ediyorsa acile gidin. Hemen çekecekleri bir EKG ile durumun kalp ile alakalı olup olmadığı belli olur.

Yanmaya gelecek olursak perşembe günü kardiyolojideydim aynı şikayeti belirttim. Ara ara kalp kısmı göğüste yanma olduğunu söyledim. Doktor da bana yanmanın damar daralmasından kaynaklı olduğunu ve benim yaşımdaki birinde çok zor olduğunu söyledi. Ya uyuşturucu kullanmam gerektiğini ya da doğum sırasında yaşanan bir olay veya genetik bir durum yüzünden bu yaşta daralma olacağını söyledi. Kalpte yaşanacak yanmanın ise bir noktada değil bölgesel olacağını söyledi.

Ağrınız bölgesel ile direkt doktora başvurun. Özellikle göğsün ortasında çok şiddetli bir ağrı olursa direkt acile gidin ya da çevrenizdekilerden yardım isteyerek sağlık görevlilerinin gelmesini isteyin.

Şu an yaşanan ağrı üşütme kaynaklı olabilir. Reflünüzden kaynaklı bir yanma da olabilir. Her göğüs ağrısı kalpten kaynaklı değildir ama ne olur ne olmaz diye doktora görünmek en sağlıklısıdır.

Sigara, nescafe gibi şeyleri çok tüketiyorsanız azaltın. Özellikle nescafe çok ağrı ve kalp çarpıntısı yapar.

Umarım ufak bir üşütme kaynaklı ağrıdır. Geçmiş olsun, ihmal etmeyin.