caylakgirisimci adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar selam,
Daha önce hosting haricinde bir şey satın almadım, yani VPS ve VDS'in farkını bilmiyorum. Ne için alındıkları hakkında da bir fikrim yok. Sadece kullanan birisini görmüştüm, uzak bilgisayar olarak kullanıyordu.
Ben hep normal web hosting alıp sitemi kuruyorum ama bu kez sanal sunucu almak istedim.
Bu sanal sunucu tam olarak ne işe yarıyor? bir de Şimdi ben sanal sunucu satan bir yer gördüm. Sadece linux diyor ve sunucunuzda kullanmak için panel seçenekleri falan diyor cpanel vs yazıyor.
Şimdi ben bir tane sanal sunucu alsam, buna cpanel(biliyorum kuramam hem paralı) yada bunun geçen şu zam konusunda konuşulan ücretsiz versiyonu olan paneli kurup sitelerimi buna bağlayabiliyor muyum?
Sınırsız reseller gibi bir şey mi oluyor bu durumda? yada host harici hangi amaçlarla kullanabilirim?
Bu hosting olaylarında biraz bilgi edinmek istiyorum o yüzden soruyorum, eğer daha verimli oluyorsa bundan alıp kullanmak isterim bundan sonra.
VPS sunucular paylaşımlıdır,kaynağı sunucudaki diğer müşteriler ile ortak kullanırsınız.
VDS sunucular tamamen size özel ayrılmış kaynaklardan oluşur,paylaşımsızdır.

Kullandığınız web hosting kaynak tüketmiyorsa,vds geçip ekstra maliyet oluşturmanızı tavsiye etmem.
Site sayınız az ise ücretsiz hosting kontrol panellerini kullanabilirsiniz,vds satın alacağınız firma size bu konuda ücretsiz kurulum ve ayarlama desteği verecektir muhtemelen.
VDS sunucular elbetteki,web hosting hesaplarından daha verimlidir.