saturn_ixii adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Video'nun telif hakkı olup olmadığını nasıl alıyorsunuz. Videoyu yükleyenin girdiği bilgilerden mi?

Bir de nasıl olduysa ilk seferde capthayı kandırdım. Yaya geçidi yerine bir önceki soruda sorduğu trafik lambalarını işaretledim, kabul etti
2017'den önce php ile sıfırdan net sonuç veren uygulamalar yazmıştım. Sitedeki Yapılan uygulamada, Videoda Telif hakkı olup olmadığını anlayamıyor. Sadece Videonun para kazanmasının açık olup olmadıgını anlıyor. videoda para kazanma açıksa "Bu sayfadaki içerik Youtube Lisans Programına dahildir ve kullandığınızda cezalar alabilirsiniz." sonucunu bastiriyor. ama tabiki bu tam doğru değil. Normalde pk açık her video tekrar kullanıldıgında cezalar getirmeyebilir, ve herhangi bir telif hakkına sahip olmayabilir.

projeyi geliştirmesi için pub_id havuzu yapması gerekir.

şöyleki pub_id ler eskiden partnerde ise ismi yazardı, kolayca anlaşılırdı . 2017 den sonra isim yerine sadece id numaralar ile gizlemeye başladı yt.
youtube_single= partner veya adsense veya eşleşenli
youtube_multi= birden fazla eşleşenli video
youtube_none= para kazanması açılmamış hesap

şeklinde.. şuan video izlenme sayfasında ise şirketler dahil herkesin kendi pub-id'ini yayınlayarak reklamları çıkartiyor.
Eğer bütün partnerlerin pub-id ini gösteren kayıtlı bir yer varsa
bunu decrypt eden bir betik yazılabilir. pek olduğunu sanmıyorum. ama dünya genelinde bir forum ile bu açığa çıkartılabilir; Herkes emin olduğu partnere ait aklında kalan bir video yazar.
Turkuvaz = Videoid
Foxtv Ciner Holding= Videoid

gibi. bu şekilde partnerlere ait videolardan 1er adet bakılarak , hepsinin pub-id leri databaseye kaydedilir.
herhangi bir video sorguladığımızda aynı pub-id varsa db den karşılaştırır direk eşleşeni, hangi partnere ait oldugu ve hangi telif haklarına sahip oldugu direk yazdırılabilir. Emek isteyen fakat ilerleyen yıllar için gerekli bir proje, pub_id havuzu oluşturulmaya şimdiden başlanırsa 1-2 senede anca tamamlanabilir, yapılırsa dünyada bir ilk olur tabi.