voltanyo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o zaman şöyle bir tavsiye bulunayım. Biz şarjlı ve buna benzer bir şey aldıgımız zamanlar ilk başta yaptıgımız şeylerden birisi bataryanın içinde ki pilleri değiştirmek oluyor ve daha uzun sarj kullanımına sahip oluyoruz. Üzerinde gelenler genellikle orta seviye oluyor.
https://www.google.com/search?q=bata...hrome&ie=UTF-8 Şu şekilde bir yol izleyebilmeniz için link bırakıyorum. Ama İşi bilen birisi ile yapmanızı tavsiye ederim
Evet daha önce bataryadan pil değiştirmedim hiç ihtiyacım olursa aklımda olur teşekkürler

AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Pilin de bir ömrü var sonuç olarak. Ve olmaz demeyin başıma geldi, pilsiz kullanımda sistem çöp oldu.
Bir önceki laptopta dahiliydi, şuankinde sökülen tip ama hiçbir şekilde o pili çıkarmam oradan.
Varsın 3-4 yıl sonra ölsün pili, gider orjinal alırım 200 300 liraya. Cihaz yanınca 30 tane pil yansaydı diye dert yanıyor insan.
(Ki sürekli fişteki pil evet yavaş yavaş illa ki ömrünü azaltıyordur. Ama kenarda duran pil de kendiliğinden ömrünü tüketiyordur zaten.)

Mantıklı olan, pil dahil kullanmak. ( yani sökülen sökülmeyen fark etmez, takılı olarak kullanmak.
eski bilgisayarımı sürekli fişte kullanmazdım ama bilgisayarda 3 saatten fazla vakitgeçireceksem fişte bataryasız kullanırdım. Eğer az vakit geçireceksem bataryada fişe takmadan kullanırdım. Yarı yarıya kullanım yaptım yani. Sizin cihaz nasıl yandı o kısmı anlamadım