Şimdi yeni laptoplarda sözde pil tam dolduğunda kendini korumaya alıp şarjı kestiği söyleniyor ama inandırıcı gelmiyor bana. Güç koruma mod'u açık şekilde kullanmama rağmen gözle görülür batarya perfonsında düşüşler oldu.
Yine de pili tam doldurup bitince şarj etmekten şimdilik daha iyi görünüyor çünkü pili tam kapasiteli şekilde yormamış oluyorsunuz ama doğrusu zamanla sonuç aynı olacaktır biraz daha geciktirmiş oluyorsunuz sadece.
Evet bahsettiğiniz durumu ben de duydum ama dediğiniz gibi güvenemiyorum. Pil sağlığını koruyacak en uygun yöntemi arıyorum ben de. Ne kadar mümkün olursa artık
Hanife hnm o kadar dikkat ediyorsanız maşallah. sizden ikinci el ürün alınır açıkcası.
Kesinlikle 😁 7 yıllık bilgisayarımı kullandığım programların hacmi ve istediği özellikler artmasa uzun süre daha kullanırdım. Hala canavar satmaya kıyamıyorum
Merhabalar ;
Sürekli fişte takılı kullanmanız pillerin ömrünü kısaltır. Sürekli Fişte kullanacağım mantığı ile bataryayı uzun süreler kullanmamanız Yine pil ömrünü kısaltacaktır piller aktif olmadıgı için kuruma yapacaktır. bu teknolojiye hala bir çözüm bulamadılar. Biraz önce yazdıklarım kafanızı karıştırmıştır. Teknik Servis yaptıgım zamanlar müşterilerden aynı tepki yi alıyordum söylediğinim iki şeyde piller bitiyor. Günlük olarak veya 2 günde bir laptop kullanımlarınızda pil ile kullanın oyun gibi şey yüksek yani bilgisayarı zorlayacak şeyler yapmıyorsanız pc nizi güç ayarlarından performans yerine düşün güç moduna alın ve pilleriniz bir nebze olsun korumuş olursunuz.
sadece pilde kullanmam zaten pek mümkün olmuyor. Uzun süre bilgisayar kullanıyorum 3 saatten sonra batarya boşalıyor fişe takıp çalışmaya devam ediyorum. Fişte olabildiiğince oyun oynamamaya, ağır şeyler yapmamaya çalışıyorum. Ama dediğim gibi bataryaların zayıflaması en sevmediğim şey. Şuan bilgisayar yeni olduğu için 3 saat pilde kullanıyorum ve bu hep böyle olsun istiyorum