Abi ne yaptınız ben 4 bin dolara bile buldum Amerikada çok düşük ücretli üniversiteler var bunları özellikle araştırmanızı tavsiye ederim.Başvurunuzu aldığınız dil eğitiminden sonra yapmanız daha iyi olur.Ve ordaki dil okullarına oradan başvuru yapmak ücret açısından baya fark var.Tavsiyem turist olarak gidip dil okulu vasıtasıyla öğrenci vizesi almak ardından gerekli şartlar ile üniversiteye girip kampüs içi için work permit alabilirsiniz.
Önerebileceğiniz kaynaklar var ise incelemek isterim. Aksi halde internetten araştırdığımızda karşımıza çıkan rakamlar dudak uçuklatan tarzda

Hani bende üniversite okumanın bu kadar pahalı olacağını zannetmiyorum ki üst segment bir üniversitede (yıllığı 35-50k arasında olan) okuma gibi de bir hedefim yok. Hedefim en azından birikmiş bir param ile TR'de en fazla orta kesim bir araba almak yerine bu bütçeyle farklı ülkede, farklı bir kültür ve insanlar içerisinde dilimi geliştirerek üniversite okumayı tercih ederim. Bende üniversitelerin bu denli pahalı olmayan türlerininde olduğunu düşünmekteyim örnek yıllığı 13-17k arasında olan üniversiteler gibi..
Bir zaman houston'da fiyat açısından çok çok uygun ve çok başarılı üniversitelerin olduğunu söyleyenler vardı (bu söylentilerin üzerinden 1 yıl bile geçmemiştir)
Birde hocam "Başvurunuzu aldığınız dil eğitiminden sonra yapmanız daha iyi olur." tam olarak anlayamadım. Yani benim ilk etapta Amerikada üniversite haricinde dışardan "dil eğitimi kursu" almam mı gerekiyor? Yoksa gideceğimiz üniversitede hazırlık amacıyla ilk 1 yıl dil eğitimi alabiliyor muyuz?