Öncelikle sor cevap al şeklinde değil istiyorsan daha doğru bilgiye araştırarak sahip olacağını bil istedim kardeşim.En iyi bilgilendirmeyi eğitim fuarında konferansçılardan alırsın.
Amerikada öğrenciler yalnızca kampüs alanı içersinde çalışabilirler.
Ama Avustralya Yeni Zelanda gibi yerlerde İELTS sınavından 5.5 alman dahilinde ayda 80 saatlik bir çalışma iznine kavuşursun.
Hocam bulunduğum memlekette bırak konferansı, fuar oluyor mu diye sorman lazımdı.

Diğer bilgilendirmeniz içinde teşekkür ederim.
Gece gece yordun beni

1- Lise mezunundan kastın liseyi bitirdin ama üniversiteye girmedin/giremedin mi?
Eğer öyleyse Amerika'da üniversite çok zor. Eğer liseden daha mezun olmadıysan daha detay verebiliirim.
2- Yurtdışından gelen öğrenciler okul zamanı haftada 20 saat, tatillerde haftada 40 saat çalışabilir.
(Bu iş kampüste olmak zorunda.)
3- Vize+pasaport bin liraya falan patlar.
Sadece lise mezunuyum ve üniversiteye gitmedim. Diğer bilgilendirmeler için teşekkürler
Şöyle ki eğer şu an lise mezunuysan bu iş için epey geç kaldın. Ben Nisan ayında bir eğitim danışmanlık ofisiyle bu konuyu görüşmüştüm ve bana bu sene için geç kaldığımı, başvuruların eylül ekim gibi yapıldığını söylemişlerdi.
Ücretler baya uçuk Amerika, Kanada ve İngiltere en pahalıları(ortalama yıllık 40.000-60.000$)
Çalışmak için ayrı bir izin gerekiyor diye biliyorum ama bu konuda yeterli bilgim yok.
Vizeyi Amerika konsolosluğundan talep ediyorsun diye biliyorum ama zor çıkıyor vize lakin üniversiteden kabul mektubunu alırsan daha basit olabilir. Pasaportuda emniyetten alıyorsun, onun fiyatları süresine göre değişiyor(nüfus müdürlüğünde fiyatlar yazıyor inceleyebilirsin).
Detaylı bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.
Yıllık 40k ile 60k arasındaysa evet gerçekten fazlasıyla uçukmuş

Yani 60bin dolarım (335bin tl) olsa okuma gereği bile duymazdım