Pirince giderken evdeki bulgurdan oldunuz. Okuma yazması olmayan için banka işleri çok zor. Annemden ben de vekalet aldım banka için. Noter ücreti 1000 tl değil ama ucuz da değil. Boşuna başınıza iş almışsınız. Artık eskisi gibi değil. Tek imza at git devri bitmiş. Pek çok belge ve imza işi var. Kişi kendi el yazısıyla yazmak zorunda. Yoksa noter ve vekalet mecburi artık.
Aslında bir anlamda iyi oldu. Her şerde bir hayır varmış. Önce kaşeciye gittik ve 25 TL'ye kaşe yaptırdık. Sonra notere 2 şahit ile gidip 63.5 TL ödeyerek mührü onaylattık. Bundan sonra annemin mza atması gereken yerlerde yanında ki mühür ve noter kağıdı ile işlemlerini yaptırabilecek. Böylece vekalet verme derdi de olmayacak. Eskiden anneannem de kullanırdı ama onun zamanında noter onayı istemiyordu. Sadece mühürü vardı, imza atması gereken yerde mühür basıyordu.
Artık her resmi işte şahit arama vekalet verme derdi ile uğraşmayacağız.
Bu arada unutuyordum. Bankaya gittik noter işleminden sonra ama genel merkeze gönderiliyormuş belgeler sanırım fax ile. Genel merkez de kimse kalmadığı için onay vermediler. Haliyle pazartesiye kaldı işlem.