Her şey olabilir hocam, şuan hayal üretiyoruz sadece sermayeniz var, gücünüz var yaratıcı olması şartıyla ne üretirsek kazanırız?
Hocam Bu soru geniş kapsamlı. Yani saçma bir soru olur detaylandırmak lazım.
Asıl soru ne kazandırmaz ? Bakın dünyada 8 milyar insan var hadi diyelim 7 milyarı fakir fukara ama 1 milyar insanın ihtiyacı olan şeyler satılır. Asıl soru şu olmalı bence. Adana da ne satılmalı ? Mesela Adanada klima ve soğukluğu sağlayacak şetler satılır. Yada sürekli karlı olan bir il için ısıtacak ürün.
Siz ihtiyaca göre ne üretirseniz satılır. Ama yaratıcı fikirleri burada paylaşmam çünkü gelecek 10 yıl içinde gerek kendim üretim gerekse savunmas sanayi için bazı projelerim var.
Ama size ufak bir örnek vereyim.
Sahillerde şezlonglar olur. Gideriz telefon cüzdan araba anahtarını kuma havlu altına saklarız. Ama risklidir. Ama şezlogların alt kısmına ufak bir kilitli kutu yaparak önlem almış olursunuz. Bunun maliyeti üretimde 3-4 TL fark olurken satışta ciddi bir patlama yaşatabilir hemde piyasada ilk olursun. Bu çok kolaylıkla pazarlayabileceğim birşey.
Yada kokusuz sigara yapılsın. Kötü koku olmasın ama nikotini olsun.tadı aynı olsun. Sadece mevcut ürünleri revizyon yaparak bile kitlelere ulaştırmak mümkün. daha fazla bilgi vermek isterim ama insanların filirlerini görmeden vermeyi düşünmüyorum. Sadece mal gibi bakan değil eleştiren yorumlayan ve Fikrimgeliştiren insanlar olmalı.