Konu sahibinin kafası rahat.Konu sahibinin ne halt olduğunu anlatmak için yazdığım mesajı beğenmiş adam. Bunun gibiler için söylenecek özlü sözlerimiz var da, ahh işte şu R10 yüzyüze görüşebildiğimiz biryer değil ki...
Bu arada blacklist tadında bir sistem yazdırıyorum kendime not ve r10 üzerinden dolandırıldığım işlerin hesabını tutabilmek için, siteyi yayına verince link paylaşırım sizlerde faydalanırsınız. Belki sizlerde eklemeler yaparsınız bir topluluk oluşur.
Bunlardan önce yapmanız ve öğrenmeniz gereken farklı noktalar var.
- Yaparım diyerek fiyat verdiğiniz iş için, "Ben araştırdım twitter ile olmuyormuş." demek yerine, işi almadan önce müşteri taleplerini inceleyip yapıp yapamayacağınıza dair bilgi edinmeniz.
- "İnstagramı xx TL ye yaparım," dedikten sonra, "Ya bu iş zor +20 TL daha isterim" demek yerine, işi almadan önce müşteri taleplerini inceleyip ne kadar vaktinizi alacağına dair bilgi edinmeniz.
- Hafta sonu harçlığım olsun diye, yapmadığınız işin parasını Cuma akşamı -başka bir arkadaşınızın hesabına göndermek zorunda bırakmamanız
- Yapamayacağınız işi almamanız
- Daha yüksek fiyatlı iş aldığınız için, tüm iletişim alanlarından müşterinizi cevap vermeyi kesmemeniz
- Üç kuruş için kendinizi rezil etmemeyi öğrenmeniz.
- Müşterilerinizi sizin için değersiz, onlar için değerli olan vakitlerini asla ve asla çalmamanız,
- "Ödeme iadesi yapacağım" dediğiniz, işler için müşterinizi oyalamaya çalışmamanız vb ahlaki ve ticari konularda gelişme kaydetmeniz gerektiği tecrübe ile sabittir.
İyi çalışmalar...