Size bir şey soracağım şimdi benim herhangi bir gelirim yok ve 25 yaşımı doldurdğum için babamın SSK'sından faydalanamıyorum.
Gelir testi yapmaya gittiğimde memur bana şunu söyledi: "Ben şu an sistemde sana ne çıkacağını görüyorum babanın sigortası olduğu için ve maaşı bulunduğu için (asgari ücret) sana %100 her ay 76 TL ödeme çıkacak. Eğer başvuru yapar ve Gelir testi tamamlanırsa artık aylık çıkan borcu ödemek zorundasın" dedi.
Sizce borç çıkmadan yeşil kart için nasıl bir yol izlemeliyim adres değişikliği yaptığımda bile durumun değişmeyeceğini söylüyorlar. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. .
25 yaşınızı tamamlamışsınız. Adres değişikliği sonucunda babanızın gelirini dikkate almamaları gerekiyor. Bana kalırsa ikametgahınızı yeşilkart çıkabilecek bir pozisyonda yapın ve o şekilde deneyin. Sonuç itibariyle siz gelir testi yapmamış olsanız da gss denen olay zorunlu olduğu için zaten resen(kendiliğinden) borç işliyor şu an. Tabi yeşilkart çıkarsa bu borç silinir. Ama önce paralı çıkarsa oluşan borç ödenmek zorunda.
Size bir şey soracağım şimdi benim herhangi bir gelirim yok ve 25 yaşımı doldurdğum için babamın SSK'sından faydalanamıyorum.
Gelir testi yapmaya gittiğimde memur bana şunu söyledi: "Ben şu an sistemde sana ne çıkacağını görüyorum babanın sigortası olduğu için ve maaşı bulunduğu için (asgari ücret) sana %100 her ay 76 TL ödeme çıkacak. Eğer başvuru yapar ve Gelir testi tamamlanırsa artık aylık çıkan borcu ödemek zorundasın" dedi.
Sizce borç çıkmadan yeşil kart için nasıl bir yol izlemeliyim adres değişikliği yaptığımda bile durumun değişmeyeceğini söylüyorlar. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. .
Şunu da belirtmek gerekir. Sosyal yardımlaşma vakıfları ciddi manada farklı işlemler uygulayan bir kurum halini almış durumda. Yani ilçeden ilçeye bile uygulama farklılıkları bulunuyor maalesef. Yani a ilçesindeki vakıfta paralı gss çıkarken b ilçesinde yeşilkart bile çıkabilir.