Öncelikle yapmanız gereken bazı önemli kısımlar var.
1 - Hosting firmasını seçerken doğru karar verdiğinizden emin olmak adına 2 kez düşünün.
2 - Domain uzatısı benim için hiç birşey ifade etmez ancak kullanıcılar adına önemlidir.O yüzden com uzantılının itibarı vardır com alabilirsen al.
3 - Kesinlikle konularında hacmi yüksek kelimelere yer verme.Türkçe örnekleme yapalım;
Kredi notu başlıklı makalen var.Yazık olur verdiğin emeğe.
Lakin Aynı sektörde kredi notum sürekli düşüyor nasıl yükselir şeklinde bir başlık atıp makale üretsen bu long tail başlığı aylık 100 tekil hacmi varsa 50-70 i sana gelir.Kredi notu kelimenin 50k hacmi varsa 1 tekil gelirse şanslısın.
4 - Makalelerinde kesinlikle akıcı olmalısın. Ziyaretçi aradığını hemen ilk paragrafta bulmamalı. Yine örnekleme yapalım. Ziyaretçi makaleyi okudukça aşağı insin. Aşağı indikçe verilen bilginin katma değeri yükselsin. En alta çakarsan bağlantı reklamını güzel etkilieri oluyor benım stratejim bu şekilde.
5 - Yoast eklentisi kullan ve doğru ayarlarını yap.İşini görür.
6 - Aynı domain üzerinde 4-5 sub açıp sakın öyle bir işe bence girme. Önce ana siteyi besleyecek duruma gel. Projeni bir hevesle açar 5-6 site elinin altında olunca iş yapmak zor gelir.
7 - Ben tüm ingilizce niche sitelerimde long tail başlık analizi yaparak iş yaptım. Birde bunun yanında bir hacmi olan kelimeler için hazırladığım konuları forumlarda tanıtım yaparak backlink sağladım.

Aşağıdaki görsel alcohol drug rehab üzerine bir sitemin geliri idi:

Her zaman ingilizce içerikte para vardır. Türkçe içerik yorar ve yaptığın gideri karşılamak oldukça zordur. Bir kaç sektörü bunun dışında bırakıyorum iyi kazandırdığı bazı sektör ve kelimelerde var.