Çok doğru , malesef ülkemizde saygın bir işte çalışmak için torpil şart yada yalaka olacaksınız.
Bende zamanında resmi bir kurum da çalışıyordum ama aynı zamanda yazılım ve donanım işimi devam etiriyordum (zarar ediyordum ama unutmamak için yaptım...)
Sonra bir kayum ve sözleşmem bitincede kanunsuz olarak işten çıkarıldık (65 kişi) benim yerime ilk okul mezunu aldılar çünkü kayumun başında abisi vardı neyse...

2 yıla yakın çok zor bir dönem geçirdik, allah kimseyi böyle durumlara düşürmesin, neyse ...
Benim gençlere tavsiyem : Gençler sizin için hedef para değil başarı olmalıdır, her başarı yanında maddi kaynakta getirir, hiç umadığınız anda sizi kurtarır
en önemlisi başarıyı para ile satın alamazlar ve bunu siz başardığınız için saygı,huzur ve mutluluğa erişirsiniz

2 yıl ailemden,akrabalarımdan çevremden herkesten bir ton iğneliyici baskı gördüm ama vazgeçmedim
sevdiğim işi mesleğimi yapmayı kafama koymuştum ve 2 yılın ardında r10 da ve forum dışında türkiyenin bir çok yerinden firmalar bizimle çalışmak istedi
şuan yurtdışında beraber çalıştıgımız bir firma var ... neyse uzun yazmamak için devrik ve kısa cümleler kuruyorum

engeler sizi öldürmüyorsa güçlendirmeli etrafından dönme onu aşmaya çalış, etrafına kulak verme ama kimseyide kırma sakın

Şimdi tüm çevrem bana saygı duyuyor, onlar sabah 8 akşam 5-6 çalışırken ben istediğim saate çalışıyorum, onlar ekmek düşünürken ben büyük hedeflerim gerçekleştirmekle ilgileniyorum...

Tabi bunun için çok çalışman gerekiyor , severek yapıyorsan senin için zor olmuyacak...
Kendimi kaybedip ancak saate bakınca sabah olduğunu fark etiğim günler çok oldu
sevdiğin işi yap,onun için çalış,faydalı ve başarılı olmayı hedefle diğerleri onunla birlikte geliyor...