Piyasaya bakarsinz NodeJS tarafina daha fazla talep var PHP'den. Onunda nedenlerinden biri back-end yazani front-end'de de kullanmak. Mesala bu aralar benim gordugum bir GO cilginiligi var. Cok fazla is ilani goremeyebilirsiniz ama herkeste bir GO cilginligi var. Genelde herkesin nedeni hizli olmasi ama GO'dan hizli dillerde var. Insanlar artik elbise secer gibi teknoloji seciyor

. Ben PHP'yi basit ve hizli islerimin disinda kullanmiyorum. Artik yoruldum yazmaktan. TypeScript yazmak istedigim icin front-end ve back-end'de typescript kullaniyorum. Onun disinda ilerleyen zamanlarda GO'ya bir goz atmayi dusunuyorum. Dil onemli degil birinde basarili iseniz zaten acikta kalmazsiniz.
Kendinizi gelistirirken github gibi yerlerdeki profillerinizi de gelistirmeyi unutmayin
Hata 1-
O zaman Javascript size çok iyi gelir hatta React,Vue yada diğer çorba frameworklere girmeden, Node.js'le haşır neşir olursanız hem backend hem frontend istediğiniz projeyi yazar, satar, geliştirirsiniz.
- React ve Vue front-end'dir. Node.js backend.
Hata 2-
Hocam kendinizi Web üzerine yoğunlaştırdıysanız Python size gerçekten zaman kaybettirir.
- Yok öyle birşey. 160milyon dolar yatırım almış Türklerin projesi : fireflyon
Arkaplanda Python, ön tarafta React ile çalışıyor.
- Hata 3-
serbest piyasayı düşünüyorsanız Javascript fakat büyük projelerde çalışmak bu yönde gelişmek istiyorsanız, Java veya C# öğrenip OOP programlamayı kavramak uzun vadede daha çok şey kazandıracaktır.
Java ve C# backend yazılım dilleridir. Ve kısmı olarak masaüstü tabanlıdır. Web kısımları için farklı versiyonlarını öğrenmeleri lazım. Javascript'in bunlarla uzaktan yakından ilgisi yoktur.
C# ve Javascript kombin edilir ya da Java ve Javascript.
- Hata 4-
PHP'yi neredeyse dinazorlardan başka kimse kullanmamaya başladı
Yok öyle birşey. Dünyada community'si en büyük programlama dillerinden biridir.
- Hata 5-
5-10 sene sonra hala PHP'nin geçerliliği olacağı ne malum?
100% malum. PHP yerinde sayan bir dil değil.
Aslında demek istediğim benim de buydu. Kullandığım dil rahatsız edici olmuş olabilir fakat teknik olarak emin olun hatrı sayılır bir tecrübem var.