Arkadaşlar merhaba, öncelikle forum içerisinde bu konuya dair bir çok bilgi var ama benim tam kafama yatmadığı için yeni konu açıyorum.
Ben adsense den gelen gelirin tamamen yasal olmasını istiyorum. ileride sorun yaşamamak adına. Bir kaç sorum var
1-şirket kuruldugunda şirket adına mı adsense olmalı yoksa şuanki adsensemi kullanabilir miym? kullanabilirsem şirket olduğunu nasıl kanıtlarım. ve şirket adına da 1 adet mi adsense hesabı olmalı?
2-Kazancın kaçını vergiye veriyoruz. vergi beyanı nasıl belirtiyoruz. daha sonra yüklü miktarda vergi çıkmaması ve ceza ödememek için soruyorum.
Şimdiden teşekkürler...
Gelir idaresi fiziki bir ürün veya piyasada aktif olarak dönen bir hizmet olmadığından gelirin kaynağından ziyade sonuçlanan banka hesabı sahibini mükellef olarak görüyor. Bundan dolayı adsense hesabı çok bir şey ifade etmiyor. (Bugünkü maliye uygulamalarına göre)
1. Şahıs işletmesi veya sermaye şirketi farketmeksizin vergi ödemek için defter tutulması ve bu defterin sonucunda varsa kar'ı ona göre ödeme yapılması gerekiyor.
2.Yukarıdaki maddede belirtildiği üzere verginin hesaplanacağı tutar gelir ile gider arasındaki farktır. KDV nin tutarı ise ay içinde ödenen ve tahsil edilen KDV arasındaki farktır.
Bunlar çok yüzeysel işlemler. Daha detaylı vergisel durumlar var. Örnek Teknoloji geliştirme bölgelerinde adsense kabul edilmiyor ancak buna yönelik farklı uygulamalar olabiliyor. Yani vergi ödeme gelir-gider arasındaki farktan daha fazlası... Mühim olan vergisel avantajları yakalayabilmek...