Bütçem düşük demedim hocam düşük bütçe ile Seyahat etmek istiyorum dedim orda yiyip İçmeye gezmeye dönmeye elbet bütçe var amaç orda çalışıp para kazanarak hayat sürdürmek hedef gibi düşünün. Merhaba merhaba kadarın üzerinde elbette kendi derdimi anlatacak kadar işin esprisi o
Bu sizin çile çekmeye ne kadar hazır olduğunuz ile alakalı.
Ben yaşım gereği artık konfor arıyorum.
Klimasız, temiz çarşafı, sıcak suyu olmayan yerde yatamıyorum.
Bu bir felsefe bir hayat görüşü. Eğer isterseniz tam dünya turu olmasa da bir şeyler yapabilirsiniz.
Zaten dünya turu diye çıkılmıyor bu işe, başlıyorsunuz sonra bir bakıyorsunuz dünyanın çoğunu gezmişsiniz.
Selçuk'ta meryem anaya arkadaşımı götürüken yoldan otostopçu aldım.
Sırt çantalı hippi diye aldım Rus turist çıktı.
Rus bir mühendis 25 yaşında, işi gücü bırakmış istifa etmiş 8 aydır parasız geziyor.
6 ay Avrupa polonya'dan girmiş, Avrupa'yı gezmiş, en sonra Bulgaristan'dan Türkiye'ye girmiş.
2 aydır Türkiye'de. Benim gitmediğim yerelere bile gitmiş Türkiye'de.
Bilet almıyor. Yemeğe para harcamıyor.
Otostop çekiyor. Biri aracına alırsa onunla gidiyor almazsa yürümeye devam ediyor.
İnsanlar yemek ikram ederse yiyor. Kimse bir şey ikram etmezse yemiyor.
Biri davet ederse evinde kalıyor yatakta uyuyor, biri davet etmezse uyku tulumunda mat üzerinde uyuyor.
Söke'de çöp şiş ısmarladım uzun uzun muhabbet ettik. Masada artan suları ve lavaşları çantasına zulaladı. suya da para harcamıyor
Adam parası olmadığı için değil, parasız yaşamak istediği için böyle bir hayat sürüyor.
Aslında bir çeşit çile çekiyor. Çalışmıyor. Para kazanmaya çalışmıyor.
Sigara tiryakisi, yarım saatte bir yeni insanlardan sigara ateş istiyor.
Yani düşük bütçe değil, tamamen bütçesiz de mümkün.