Kpss bu ülkenin kanayan yarası. 5bin kontenjanlık ptt ye neredeyse 1milyon kişi başvurmuştu. Durum bu kadar vahim. Yeni mezun gençlerimiz umudu sadece kpss ye bağlıyor. Bırakın artık şu kpss yi başka yol çizmeye bakın. Atanamayacaksınız. Atanmak için hayatınızın 1 belki de 2 yılını heba edeceksiniz. Kazandığınızda elinize geçen ömür boyu 8-5 tempoda 3bin ₺ maaş olacak. Başınızda her zaman bir patron olması da cabası. Ben üniversiteden ne güzel hayallerle mezun oldum. Öğretmen olmak, çocuklara matematiği sevdirerek öğretmek vs bir sürü hayalim vardı. Ama şu kpss belasını geçemedim. Özel sektörde de sadece para için öğretmen ve öğrencilerin kullanıldığını öğrendim. 5 yıl dayanabildim. Sonra 4 yıl emek vererek okuduğum mesleği bıraktım. Hobi olarak öğrendiğim yazılıma yöneldim. Kendime şirket açtım. Şuan belki az kazanıyorum ama en azından kendi işim. Patronum yok tatilim elimde. Ve en güzeli de aptal kpss sistemi benim geleceğimi şekillendiremeyecek. Bana kimse emir veremeyecek. Öğretmenler odasını muhteşem yüzyıla çeviren tiplerden de uzak olacağım. Tavsiyem siz de kendi yolunuzu çizin. R10 üye olduysanız az çok yazılıma ilginiz vardır. Tavsiyem bu yönde. Kpss saçmalığının hayallerinizi yıkmasına müsade etmeyin. İnsanı çok güzel kullanır ve çok güzel hayal kırıklığı yaşatır. Atananlar size küçümser gözle bakar ve bir bakmışsınız çevrenizde dahi değiller.