Agoge adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Uzaktan sunucu kontrolü zaten basit ve yapılabilir ancak biz tema yapımcılarının teknik olarak düşündüğü şeyler var, onlardan bir kaçını aktarayım sizlere ;

1- Uzaktan bağlanılan ve sorgu yapılan sunucu kapandığında ya da bir problem olduğunda tüm siteler kapanır. 1000 tane lisanslı temanızın kullanıldığı site düşünün, hepsi anında kilit, sonuç ?

2- Uzaktan bağlantı sistemi her zaman web sitesini yavaşlatır, çünkü sayfalar yüklenirken belirli aralıklarla sorgu çekiliyor, diğer sunucudan yapılan sorgu başarıya ulastığında web sitesi yükleniyor, başarısız sorgu zaten siteyi üst madde de ilettiğim üzere kapalı konumuna getirir.

3- Uzaktan sunucuya tema yapımcıları kadar temaları alan kişi/kişiler de sıcak bakmıyor, temayı alan kişiler her zaman temayı üreten kişi/firma ile bir bağlantısı olması gerektiğinin farkında oluyor, güvenlik ve diğer çoğaltılabilir nedenlerden dolayı işlerine gelmiyor, kaldı ki bende bir tema alsam başka bir yerle anlık bağlantısı olmasını istemem.

4- Bu konu üzerinde çok kafa yormuş bir yapımcı olarak şunu söyleyeyim, 24 saatte 1 sorgu atan yazılım geliştirip bazı şeylerin önüne geçmek ve bu sistemi kurmak istedik ancak hem güvenlikten hemde 3.madde den dolayı bundan vazgeçtik,

Kısacası : Uzaktan sorgunun bize avantajı müşterilere dezavantajı var, durum düşündüğünüz gibi değil bilginiz olsun.
Wordpress Pinterest Automatic eklentisini lisanslı bir şekilde kullanıyorum. Bahsettiğiniz sorunları son kullanıcı olarak hiç yaşamadım. Bu eklentiyi de satan bir insan sonuçta o da para kazanıyor sizde. Ama emin olun son kullanıcıyı da kendini de düşündüğü için sizden daha çok tercih ediliyor ve daha çok kazanıyor. Bu eklenti size bir örnek olsun inceleyin illaki sizin temalara da uygulayabilir siniz.

Eklenti lisansı şu şekilde çalışıyor. Daha önce kullanılmış keyi eklentiyi kendi sitenize (kendi wp-admininiz) girdiğinizde, bu key daha önce şu domainde kullanılmıştır, daha önceki domaini iptal edip bu domainde kullanmak istermisiniz diye soruyor. Evet derseniz lisans yeni domainize taşınmış ve eklenti aktif hale gelmiş oluyor. Eski domaindeki eklenti anında deaktif oluyor ve kullanılamaz hale geliyor. Bence harika üstü bir sistem, burada eklenti sahibi hem kendini güvence altına alıyor hem de son kullanıcıyı. Son kullanıcı olarak eklentinin bana ait olduğu güvenini veriyor ve sınırsız bir şekilde domain değiştirebiliyorum.

Yapıp yapmamak size kalmış, biz son kullanıcılar olarak Türk tema lisans sistemini beğenmiyoruz, ama temalarınızı çok beğeniyoruz. Sırf bu yüzden temalarınızı tercih etmekten uzak kalıyoruz. Bunu birçok konuda gördüm ve duydum.

Bu bizim sizlere nacizane tavsiyelerimizdir. Uyup uymamak size kalmış.