Estanzem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hani son kullanıcıya diyorlar ya temanın fiyatı yüksek ve tek domainde kullanabilirler diye, eğer bunu yapamıyorsa bir zahmet girmesinler bu işe...

Bende diyorum ki sunucu kontrollü lisans doğrulama yapamıyorsa bir tema yapımcısı kusura bakmasında o zaman yapmasın bu işi.

Domain değişimi yapılamayan tema bence çöptür. Benimde elimde 10'larca tema var domain değişikliği yapamadığım. Ben burada art niyet görüyorum, domain değişikliği yapamasın benden yine bir tema daha alsın, sadece kazanç kapısı.

Tek domaine lisanslı ve uzaktan kontrollü sistem yapmak hiçte zor bir şey değil, bir vps ne kadarki. Ben bir eklentide şunu görüyorum, lisans keyini giriyorsun diyor ki uyarı ile bu key başka bir domainde kullanılıyor, eski domaini iptal edip bu domainde kullanmak istermisin diye. Sende OK dedikten sonra eski domaindeki lisans anında iptal olup lisans yeni domaine taşınıyor. Eski domaindeki eklenti çalışmaz hale geliyor. Böyle bir şey yapmak inanın çok zor değil. Yazılımla yapılamayacak şey yok. Sadece hayal etmek yeterli.

İnanın Türk tema yapımcılarında çok güzel temalar var, sırf bu lisans yüzünden hep themeforest tercih ediyorum....

Türk temacıları bahsettiğim yöntemi kullansalar daha çok kazanacaklarına eminim.

Bence kıyaslamanız yanlış olmuş, elma ile armutu değil, elma ile elmayı kıyaslamanız gerek. Çok güzel çözümler var, sadece kendi tarafınızdan bakmayın, bir de son kullanıcı gözü ile bakın. Wordpress pinterest automatic eklentisinin lisanslama mantığına bakın hem sizin işiniz çözülsün hem de son kullanıcının.
Uzaktan sunucu kontrolü zaten basit ve yapılabilir ancak biz tema yapımcılarının teknik olarak düşündüğü şeyler var, onlardan bir kaçını aktarayım sizlere ;

1- Uzaktan bağlanılan ve sorgu yapılan sunucu kapandığında ya da bir problem olduğunda tüm siteler kapanır. 1000 tane lisanslı temanızın kullanıldığı site düşünün, hepsi anında kilit, sonuç ?

2- Uzaktan bağlantı sistemi her zaman web sitesini yavaşlatır, çünkü sayfalar yüklenirken belirli aralıklarla sorgu çekiliyor, diğer sunucudan yapılan sorgu başarıya ulastığında web sitesi yükleniyor, başarısız sorgu zaten siteyi üst madde de ilettiğim üzere kapalı konumuna getirir.

3- Uzaktan sunucuya tema yapımcıları kadar temaları alan kişi/kişiler de sıcak bakmıyor, temayı alan kişiler her zaman temayı üreten kişi/firma ile bir bağlantısı olması gerektiğinin farkında oluyor, güvenlik ve diğer çoğaltılabilir nedenlerden dolayı işlerine gelmiyor, kaldı ki bende bir tema alsam başka bir yerle anlık bağlantısı olmasını istemem.

4- Bu konu üzerinde çok kafa yormuş bir yapımcı olarak şunu söyleyeyim, 24 saatte 1 sorgu atan yazılım geliştirip bazı şeylerin önüne geçmek ve bu sistemi kurmak istedik ancak hem güvenlikten hemde 3.madde den dolayı bundan vazgeçtik,

Kısacası : Uzaktan sorgunun bize avantajı müşterilere dezavantajı var, durum düşündüğünüz gibi değil bilginiz olsun.