Öncelikle hayatın sonu değil, inan ki çok daha önemli şeyler var hayatta. Ben de senin yaşlarında iken bana böyle yazılsa sizin tuzunuz kuru derdim. Ama yıllar geçtikçe sınav aslında sadece bir araç. Bu araç ne işe yarayacak öyle düşün en baştan. Seni nihai amaç olan mutlu olmana yarayacak araçlardan biri sadece. o yüzden ilk düşüneceğin şey ben nasıl mutlu olurum olmalı.
Tabi hayatını da sürdürmek için bir meslek sahibi olmalı bir iş yapmalısın. Hangi bölüm seni uzun yıllar mutlu olacağın bir iş edinmeni sağlayabilir? İlk soru bu olmalı. Bunun için planlı çalışmak şart.
Ve seçim hedef önemli. Yoksa çok değerli yıllar geçip gidiyor.Ben 1998 yılında Marmara hukuk a girdim. İstediğim bölüm müydü hayır. İstediğim neydi? Öğretmenlik. Puan çok olunca Yazdık Hukuk. Sonra ne oldu hukuku bıraktım tekrar sınava gir eğitim fakültesi sonra kpss derken zor bir süreçti ama çok şükür mutlu sonla bitti.
Ailenle ilgili tedirginliğine gelince. Başımdan geçen son sınav maceramı anlatayım sana sen de ailenle paylaş mutlaka.
Kpss sabah oturumuna girdim ve berbat geçti. Aslında berbat değilmiş ama ben sınavda çok zorlandım ve daha ilk oturumda ümidimi kaybetmiş olarak çıktım sınavdan. Öğleden sonra ikinci oturum 2 hafta sonra da üçüncü oturum var. Eve geldim arada moralim çok bozuk yaş olmuş 30 hala evden para alıyorum. Stres kaygı hat safada ve bir de ilk oturumdaki ümitsizlik eklenince sence bu halde birinin o sınavı kazanması mümkün mü?
Neyse eve geldim babam halimi gördü ve dedi ki boşver takma kafana tencere kaynıyor nasılsa bir sana mı bakamayacağız olmadı girersin seneye. O kadar rahatladım ki bir anda öğleden sonraki oturum bu rahatlıkla süper geçti. 2 hafta sonraki alan sınavı da güzel geçti ve sonuç oldukça güzelbir derece geldi.
Eğer ailem ve özellikle babam o arada beni rahatlatmasaydı mümkün değil sonraki oturumlar iyi geçsin.
Fazla uzatmadan şöyle sonlandırayım. Planlı çalışma şart. Sen elinden geleni yap. Çalış. Sonrası daha önemli. Sınav kaygısını stresini azaltmaya çalış. Ve ailen de bu konuda seni destekleyecektir bu süreçte. İnşallah sonunda istediğin bölüme girersin.