tombreldero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam arkadaş haksız değil ancak hakli da değil neden derseniz.

1) elinde bir makale grubu tutuyor ve 1 liradan alıp 0.5-0.75 gibi bantlarda insan çalıştırıyor.
2) eşi sokak kabadayısı gibi davranıyor
3) bu ortamda hepimiz zor durumlar geçirdik. Bana da geç ödeme yapan insanlar oldu bu kadar olay yaratmadim.

Ve son olarak elimde imkan olsa ödeme yapacağım. Parayı toparlamaya çalışıyorum. Ve ayriyeten haksız olsam ekmek yediğim r10 da kendi sorunumu böyle afiş etmem

Ve ayriyeten olayın iç yüzünü dahi bilmeden olan biteni yazamazsınız.
tombreldero adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abicim anlamadığım konu şu wm de hanımefendinin söylediği her şey doğruda benim söylediklerim yalan mı ? Neyi aktariyorsun. Yaptığım doğru demiyorum lakin taciz edilmem ne kadar doğru ? O dönem işlerimi aracılık yöntemi ile yaptım çünkü hali hazırda aldığım işler varken bilgisayarım bozuldu. Herkes evine ekmek götürüyor okey buna lafım yok. Ben öğrenci halimle muhendislik okuduğumu da varsayarsak kimseden destek almadan okumaya çalışıyorum. Söz konusu arkadaşın eşi seni savcılığa vericem ama ödeme yapana kadar taciz edicem. Ödeme yapınca şikayeti geri çekeceğim diyor. Ben 23 yaşında bir gencim karşımdaki abi abla diye hitap ettiğim insanlar devlet kurumunu oyuncak olarak görüyor. Daha bugun telefonda hanımefendinin eşi açık adresimi isteyip yanına geliyorum dedi. Açık tehdit var ortada dimi. Benim dinim imanım para değil ödemeleri yapılacak ben borcumu inkar etmiyorum lakin bu tehditlere pabuç bırakacak bir insan değilim.
Vicdanını rahatlatmak için konuyu buralara çekeceksen çek. Tehdit elbette yanlış fakat insanlar bu memlekette 5 lira için adam bıçaklıyor. İnsanlar sana gece gündüz çalışıp parasını alamazsa akılları şaştığı için böyle şeyler yapabilir. Elbette Doğru değil ama altında yatan sebep bu. Bende öğrenci halimle çalışıyorum. Bir gram destek almadan ev geçindiriyorum, bu yüzden bana 300 liraya 1TL'den makale yazıp param olunca ödeme alacak şekilde makale yazar mısın? Yazmazsın. Paranı ödemezsem beni şikayet eder misin? Edersin. Kendini kaybeder misin zor durumdaysan? Kaybedersin. Aktaracak başka bir şey yok.
Adamlar senden sadece parasını istiyor, canını filan istemiyor. Gelip canımı alsınlar naraları filan atmana gerek yok. Sen çocuğuna çalışıp harçlık veremeyen bir annenin ne kadar baskı altında hissedeceği hakkında fikir sahibi misin?