Türk milletinin en büyük problemlerinden birisi her konuda fikri olması. Yerli tema üreticilerinin %95'i uzaktan sunucu bağlantısı olmadan lisanslama yapmaktadır, haliyle her lisans için ücret ödememektedirler. Lisans ücreti denilen olayda galiba "ioncube şifreleme" ile alakalı. Fonksiyon dosyalarında müşterilere özel düzenlemeler yapılırsa tekrar şifreleme için bir maaliyet oluşabilir ancak standart tema satıslarında böyle bir maaliyet olmaz, kaldı ki bu işi ciddi yapan kişi yada firmaların ioncube üzerinden sınırsız lisans satın aldığını varsayabiliriz.

Bir diğer konuda neden birden fazla domainler ücretlendiriliyor ? Arkadaşlar kimse kendini baltalamaz, bunu satandan tema üreticilerinden dahamı iyi bileceksiniz ? Kendi kendinize fikirler üretmeyin, mevzunun aslı şu ki x kişi 1 adet tema aldı ve 1 ay sonra geldi domain değişikliği talep etti, uzaktan bir sunucu kontrolü olmadığı için domain değişikliği haliyle olmuyor, yeni bir lisans üretilse eski domainde de çalışır ve bu durum suistimal edilir.. nasıl mı ?

X kişi geldi bizden tema satın aldı, sonra x kişinin tanıdığı y kişi x kişiye banada bu temadan lazım şu paraya yada şunun karşılığında yada karşılıksız benim sitemede kuralım.. hadi bakalım çıkın işin içinden ? Ayrıca bu işin teknik desteği var, güncellemesi var, yapanlar için kurulumu var, var oğlu var, themeforest üzerinden tema alıyorum diyenler olmuş, alabilirsiniz, bizde themeforest üzerinden tema satıyoruz ancak themeforest üzerinden satış yapan hiç kimse bu durumdan memnun değil, koyulan kurallar neticesinde bu lisans muhabbeti sınırsızlaştırılıyor, kimse babasının hayrına 1 tane sattığı ürünü onlarca sitede görmek istemez.

Sonuç, yerli temaların ortalama fiyatları 100-300 TL arası, etin kilosu x3 = 1 adet tema, eğer bunuda alamayacaksan girme bu işlere, bu kadar basit. *w-ar-ez kullanacağım diyorsanda simitede para verme, simitçinin yanından geçerken çal, değişen bir şey yok.

Not : Konuyu açan arkadaşla bir bağlantım yok, yanlış anlama olmasın.