Değerli hocam tereciye tere satma denemenizi takdirle karşılıyorum ama zorlanacaksınız.
Aktif olarak çok başarılı şekilde dropshipping yaptığını söylüyorsun ve Eticaret Patronu diye eğitim seti satmaya çalışıyorsun.
Zaman zaman da forumda bu eğitim setine ilgi çekmek için konu açıyorsun doğrudan sitene yönlendiriyorsun insanları.
Verdiğin umut da sermayesi olsun ya da olmasın doğru taktikler ile internetten ticarette herkes için başarı şansı var beklentisi.
Peki doğru tektikler hangileri? Muhtemelen senin eğitim setini alıp öğrenmemiz lazım değil mi?)))
Aktif olarka 14 senedir internetten ticaret ile uğraşıyorum.
Butik küçük bir sanal mağazam var ve beni o kadar meşgul ediyor ki ikinci bir işe vaktim kalmıyor.
Bence sen internetten mal satma işindeki karlılığın ve rekabetin artmarı ile mal ticaretini bırakıp eğitim seti satma trendine kapılmışsın.
Pek çok kanalda işten anlamayanlara bu iş ilginç gelebilir ve setini satın almak isteyecek 3-5 bin adam bulabilir ve gideri olmayan 1 milyon lira yapabilirsin.
Ama bu forumda maalesef bu kadar giriş seviyesi adam var mı bilmiyorum.
Çünkü bence eticaret eğitimi diye bir şey hikayedir.
Lastik ticareti eğitimi diye bir şey var mı? Ya da medikal malzemeler ticareti eğitimi diye bir şey var mı?
Ticaret sattığın mal ya da hizmete göre farklı kuralların ve taktiklerin işlediği bir alandır.
E-ticarette de taktikler sattığın mala ve hizmete göre değişiklik gösterir.
Bir e-book okuyup lastikçi ya da fırın açmayı düşünmeyen adamları bir ebook okuyup internetten ticarette başarılı olacaklarına inandırmak istiyorsun.
Allah kazancını arttırsın gözümüz yok. Ama bu forumda bunları söylediğinde sana yanlış söylüyorsun diyenler çıkacaktır.
Bir de makalelerin biraz dağınık, bloğunda da Türkçe karakter hataları var metinlerde, google fontları latin extended import et.
Hocam öncelikle güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.
Sırf karşı tarafı baltalamak adına altı boş yapılan yorumlara alerjim varken sizin yorumlarınız çok keyif verdi. Sonuna kadar da okudum.
Öncelikle iş hayatım sadece 5 yıllık e-ticaret tecrübesinden oluşmuyor. 22 yıllık satış ekibi yöneticiliğim var.
100 kişilik ekibime sıcak satış, soğuk satış, müşteri ilişkileri, beden dili dahil bir çok eğitimi akademik olarak vermişliğim var.
Tüm tecrübe ve bilgilerimi, yazılımcılık altyapısı ile birleştirerek harmanlayarak e-ticarete başladım.
Ticareti çok geniş bir mecradır. İş hayatım boyunca en sıkıntılı tipler bilgilerini devlet sırrı gibi saklayanlar oldu.
Rakip oluşturmamak adına bilgi paylaşmazlar anlatmazlar buna bağlı olarak ta kendileri de gelişmez.
Hani bir söz vardır ya "cahillik ne güzel her şeyi biliyorsun". Biliyorum diyen öğrenmeye kapılarını kapamıştır.
Tüm okuyucularım ile sohbet etmeye çalışırım bir çok bilgiyi de öğrenirim bu aşamada yani kendim de öğrenmeye devam ederim.
Hayatın her alanında eğitim vardır. Arz talep meselesi. Her işi yapmak var hakkıyla yapmak var. Hakkıyla yapmak eğitimle olur. Bahsettiğiniz sektörlerde de var eğitim ama benzer işleri yapanlardan ama ustadan ama çıraktan. eğitimin bittiği gün cahilliğin egemen olması anlamına gelir. Eskilerde tüm meslekler usta çırak ilişkisi ile öğretilirdi. Bu da eğitimdir. Öğrenci düşük maaşla çalışırdı eğitim sürecinse bu da eğitme bedel ödemektir.
Eğitimim ile ön yargınızdan dolayı cevap vermek istemiyorum. İçeriğini okumadığınız bir konuda yorum yapmanız amacımı okumaya çalışmanız doğru değil. Amaç para olsa idi 1000 tl den satardım ki okuyucularımın tamamı fiyatın düşük olduğunda hemfikir. Arzu ederseniz size de ücretsiz vereyim. Mutlaka bir cümle bile olsa faydası olacaktır.
Satış taktiğine gelince. Profesyonel eğitimler aldım. Satış tektir taktiği de.
1. Bir probleme çözüm sunmak yada ihtiyaç hissettirmek.
2. Satılan ürünün yada hizmetin faydasını anlatmak.
3. Avantaj sunarak senden almasını sağlamak....
Tüm dallara göre düşünüce anlarsın konuyu. İktisat fakültesinde de bu konu üzerine akademik dersler aldık.
Forum konusuna gelince. İlk eğitim setim değil. Konularıma bakarsanız oldukça fazla ilgi görmüş ve her zaman en çok okuyucum bu forumdan olmuştur.
Emin olun bu forumda bilgi öğrenmeye istekli çok kişi var. Ha ben her şeyi biliyorum zaten diye eğitimleri baltalayanlar da çok ama onlar adına gerçekten üzülüyorum.
Sadece satış pazarlama üzerine saatlerce konuşabiliriz, yazışabiliriz. Özeti budur.
Son not, yazılar yazarak insanları siteme yönlendirmek sanırım yasak değil.
Ayrıca giren insanlara da eğitimi almadan çıkamazsınız demiyorum.
Font konusunda tavsiyenize uyacağım.
Saygılar