akdeniz1976 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam dropshipping ile ilgili sözlerine tam katılmıyorum,
3 yıldır aktif dropshipping yapan biri olarak aylık çok güzel kazancım var arzu edersen pm den ekran görüntüleri güncel bilgiler paylaşırım
ve sıfır reklam ile kazandım. ama sen sadece eticaret sitesinden bahsediyorsan konu bildiğinden çok daha geniş çok daha büyük bir dünya. girince anlarsın.

soru şu sermayesi olmayan ama ticaret yapmak isteyen biri ne yapacak???

direk e-ticaret sitesi ile başlamak en mantıksız hareket zaten. Kitabım bu konu üzerine kurulu... sadece reklam basarakta başarı imkansızdır net bilgi.

Ticaretin bir çok değişkeni vardır, bunu 22 yıllık yöneticilik 3 yıl aktif e-ticaret yaparak öğrendim, uyguladım kazanıyorum.

Tek değişkene göre değerlendirme sığ kalır.
Amacım zaten bu dar ufku açmak...

Saygılar
Değerli hocam tereciye tere satma denemenizi takdirle karşılıyorum ama zorlanacaksınız.
Aktif olarak çok başarılı şekilde dropshipping yaptığını söylüyorsun ve Eticaret Patronu diye eğitim seti satmaya çalışıyorsun.
Zaman zaman da forumda bu eğitim setine ilgi çekmek için konu açıyorsun doğrudan sitene yönlendiriyorsun insanları.
Verdiğin umut da sermayesi olsun ya da olmasın doğru taktikler ile internetten ticarette herkes için başarı şansı var beklentisi.
Peki doğru tektikler hangileri? Muhtemelen senin eğitim setini alıp öğrenmemiz lazım değil mi?)))
Aktif olarka 14 senedir internetten ticaret ile uğraşıyorum.
Butik küçük bir sanal mağazam var ve beni o kadar meşgul ediyor ki ikinci bir işe vaktim kalmıyor.
Bence sen internetten mal satma işindeki karlılığın ve rekabetin artmarı ile mal ticaretini bırakıp eğitim seti satma trendine kapılmışsın.
Pek çok kanalda işten anlamayanlara bu iş ilginç gelebilir ve setini satın almak isteyecek 3-5 bin adam bulabilir ve gideri olmayan 1 milyon lira yapabilirsin.
Ama bu forumda maalesef bu kadar giriş seviyesi adam var mı bilmiyorum.
Çünkü bence eticaret eğitimi diye bir şey hikayedir.
Lastik ticareti eğitimi diye bir şey var mı? Ya da medikal malzemeler ticareti eğitimi diye bir şey var mı?
Ticaret sattığın mal ya da hizmete göre farklı kuralların ve taktiklerin işlediği bir alandır.
E-ticarette de taktikler sattığın mala ve hizmete göre değişiklik gösterir.
Bir e-book okuyup lastikçi ya da fırın açmayı düşünmeyen adamları bir ebook okuyup internetten ticarette başarılı olacaklarına inandırmak istiyorsun.
Allah kazancını arttırsın gözümüz yok. Ama bu forumda bunları söylediğinde sana yanlış söylüyorsun diyenler çıkacaktır.
Bir de makalelerin biraz dağınık, bloğunda da Türkçe karakter hataları var metinlerde, google fontları latin extended import et.